Az igazi, cukor nélküli szilvalekvár recept
A lekvárfőzés hagyománya a Kárpát-medence paraszti konyhájában alakult ki. A szilva szezonban – augusztus végén, szeptemberben – minden háznál rotyogott az üs...
A lekvárfőzés hagyománya a Kárpát-medence paraszti konyhájában alakult ki. A szilva szezonban – augusztus végén, szeptemberben – minden háznál rotyogott az üs...
A stressz mára szinte természetes velejárója lett az életünknek. A rohanás, a túlterheltség, a folyamatos információáradat és a megfelelési kényszer mind...
Napfény, tenger, nyugalom – Ciprus egyre több magyar számára válik nemcsak nyaralóhellyé, hanem potenciális otthonná is. De mi történik akkor, ha valaki ne...
Egyre gyakrabban látjuk a boltok polcain az energiaszelet és fehérjeszelet feliratokat. De vajon ezek valójában milyen élelmiszereket takarnak? Mindkét megnev...
A „Hallongrotta” szó szerinti fordítása svédül: „málnabarlang”. Egy találó és bájos elnevezés, hiszen a kis sütemények valóban úgy néznek ki, mint kerek,...
Ahogy véget ér a nyár, négylábú társaink is megérzik az évszakváltást: megindul a vedlés, gyakoribbá válnak a bőr- és emésztési panaszok, ízületi fájdalmak...
A világ alszik – de mi nem. Az éjszaka csöndje már rég nem a pihenés szinonimája, hanem az álmatlanul forgolódó emberek titkos birodalma lett. A magyar la...
A temetőkben ma már ritkán találunk sírkő nélküli sírokat. Ennek egyik fő oka, hogy a sírkő nemcsak esztétikus, hanem hosszú távon tartós megoldást is ny...
Magyarországon több mint kétmillió embernek ez az időszak inkább a tüsszögés, könnyezés és orrfújás hónapja. A pollenallergia – más néven szénanátha – nem v...