állás kalauz

Működő tippek álláskereséshez

Működő tippek álláskereséshez

Kép forrása: pixabay.com

Álláskeresés során érdemes figyelni a megpályázott munkakörre. Ha olyan helyekre jelentkezünk, amit soha nem próbáltunk, és nem akarnak senkit betanítani, akkor nem fognak behívni. Inkább válasszunk olyan munkát, amihez van tapasztalatunk, vagy tényleg szakértők vagyunk a témában. Azonban ez még nem minden! Nagyon fontos, hogy mindig nyitott szemmel járnunk, mivel soha nem tudjuk, hogy mikor toppan elénk egy lehetőség. Ha éppen nem dolgozunk, akkor fejlesszük tovább magunkat, ne álljunk le egy pillanatra sem.

 

Internetes oldalak és telefonos appok

Sok munkáltató nem kér nyomtatott önéletrajzokat, hanem az interneten fellelhető portálokon és a telefonos applikációkon keresztül várják a jelentkezőt. Itt kategóriánként több ajánlat közül tudunk választani, és csak azt kell megvárni, hogy megjelenjen a tökéletes. Ha nem akarunk mindenhol regisztrálni, akkor érdemes a gyűjtőoldalakat nézni, mert ott az összes munkalehetőséggel foglalkozó app megtalálható.

Figyeljük a cég weboldalát

A nagyobb cégek sokszor a saját weboldalukon keresztül fogadnak önéletrajzot, úgyhogy érdemes rendszeresen ellenőrizni azt is. Regisztráljunk be, menjünk vissza pár naponta, és legyünk résen. Bármikor megjelenhet egy új álláslehetőség, és akkor a gyorsaság fog számítani. Sok cégnél nem is kell várnunk az alkalomra, hanem bármikor elküldhetjük a jelentkezésünket. Ebben az esetben írjunk megkapó és vonzó kísérőlevelet, és próbáljunk meg frappáns bemutatkozással kezdeni.

Menjünk személyesen

Ha pedig nagyon szeretnénk egy cégnél dolgozni, akkor ne legyünk félősök, menjünk be, és beszéljünk személyesen az igazgatóval. A nem már úgyis a miénk, nincs mit vesztenünk.

(LM)