állás kalauz

Ma indul az IT Realitás Mozgalom kérdőíves kutatása

Ma indul az IT Realitás Mozgalom kérdőíves kutatása

Kép forrása: pexels.com

Az IT Realitás Mozgalom szervezői a mai napon kérdőíves kutatást indítanak az informatikusok és a munkáltatók körében. A kitöltők segítségével végre reális képet kaphatunk hazánk informatikus közösségéről.

 

A HR KOPÓ Tanácsadó Csoport által szervezett IT Realitás Mozgalom célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az informatikus munkavállalókat és a munkáltatókat, illetve hatékonyabbá tegye a magyarországi informatikus közösség működését, és a valós piaci igények feltérképezését.

Ennek a célnak a megvalósításához járul hozzá a kérdőíves kutatás, amelynek köszönhetően megismerhetőek az informatikusok képzettségei, munkatapasztalatai és egyéb, a munkavégzés szempontjából fontos jellegzetességei, a munkavégzési szokásai, és a munkakeresésre vonatkozó preferenciái. Továbbá megismerhetőek a magyarországi munkáltatók lehetőségei és igényei az informatikus munkaerő foglalkoztatására vonatkozóan.

Két név nélkül kitölthető kérdőív készült, egy az informatikusok, egy pedig a munkáltatók számára. A kitöltők segítségével hatékonyabbá tehető a magyarországi informatikus közösség megismerése, és a munkáltatók megfelelő munkáltatói magatartáshoz való hozzásegítése. A kitöltést nyereményjátékkal honorálják a szervezők, amely programhoz folyamatosan csatlakozhatnak a szponzorok termékek felajánlásával. A nyeremények sorsolására október végén kerül sor.

A kérdőíves kutatás adatait felhasználva készül a munkáltatók és a toborzók számára egy frissíthető online útmutató is, amely egyaránt hasznos a jó munkáltatói brand építéséhez és az informatikusok toborzásához.

A mozgalom a hátrányos térségek felzárkóztatására is akciókat indít, ezért aki részt vesz a mozgalomban akár támogatóként, akár a kérdőív kitöltőjeként, segít a magyar informatikus közösség megerősítésében.

A kutatás eredményét a Budapesten, 2022. november 10-én megrendezésre kerülő konferencián ismertetik a HR-szakemberek és a munkáltatók számára. A IT Realitás Mozgalom részletei megtalálhatóak a www.hrkopo.hu/itrealitas oldalon.

LM