állás kalauz

Kérdések a hirdetés feladása előtt

Kérdések a hirdetés feladása előtt

Kép forrása: pixabay.com

A Lépés Magazin oldalon ingyenes a hirdetés feladása, így aki munkát, állást kínál, mindenképp érdemes élnie ezzel az ingyenes lehetőséggel. Munka, állás, job – milliónyi találat jelenik meg a keresőkben ezekre a kulcsszavakra és ember legyen a talpán, aki el tud igazodni a kínálatban.

 

A kínálat széles – legalábbis bizonyos iparágakban óriási emberhiány van, és aki munkát keres, az valószínűleg talál is. Azonban egy álláshirdetés feladása előtt fontos, hogy válaszoljunk pár egyszerű kérdésre. Azért, hogy a hirdetés valóban elérhesse célját. A cél pedig nem más, mint a legtökéletesebb jelöltet megtalálni az adott állásra.

Célközönség, egyszerűség

Ki a célközönség, mit szeretnénk kommunikálni, mi a fontos számunkra? Ezeket mind érdemes még a hirdetés megfogalmazása előtt megválaszolni. Fontos a hirdetés nyelvezete, hisz a jelentkezők nagyobb valószínűséggel olvassák el a teljes hirdetést, ha értik a használt nyelvezetet. Olvassuk át újra és újra a hirdetés szövegét és távolítsuk el a szervezeten belüli szakzsargont, hisz ezt nem értik azok, akik még nem részei a szervezetnek.

Versenyképes fizetés és fizetési igény megadása

Törekedjünk a három legfontosabb kérdésre válaszolni, ezek pedig a munkakör, a fizetés és a munkavégzés helye. Ez minden esetben alap, és bár még mindig sokan nem írják ki a fizetést a hirdetésbe, azért egyre többen vannak olyanok, akik megteszik és a szakemberek is azt mondják, hogy ez a jó irány. Sokszor viszont versenyképes fizetést kínálnak, e mellé pedig odaírják, hogy a jelentkező jelezze fizetési igényét. Ez igen nagy ellentmondás és nem is igazán várható el a jelentkezőktől. A cégek általában úgy hirdetnek meg  egy állást, hogy tudják, hogy milyen fizetést tudnak biztosítani a jelentkezőnek, így a fizetési igény kérdése egy kicsit valóban felemás.

Az álláshirdetésnek, legyen szó akár online, akár offline hirdetésről, tartalmaznia kell egyfajta összefoglalót a legelején, hisz így pár másodperc alatt eldöntheti a munkát kereső, hogy érdekli-e a lehetőség, van-e értelme tovább olvasnia a hirdetést.

#állás #hirdetés #ingyenes #hirdetésfeladás