állás kalauz

Egy állás meghirdetése előtt tájékozódjunk

Egy állás meghirdetése előtt tájékozódjunk

Kép forrása: pexels.com

Ma a munkaerőpiacon szinte minden ágazatban munkaerőhiány van, most tehát a munkavállalók vannak jobb helyzetben. Ezért is fontos, hogy aki állást hirdet, az olyan helyen tegye, ahol a munkavállalók rátalálnak.

 

A Lépés Magazin oldalon most ingyenes hirdetésfeladási lehetőséggel várják az ügyfeleket, ahová szép számmal érkeznek a látogatók is. Színes, friss, érdekes tartalommal, így aki állást hirdet, a hirdetésnek itt biztosan jó helyen van, ráadásul ingyenes a megjelentetése. Job, munka, állás – akárhogy is hívjuk, a hirdetést meg kell valahogy szövegezni. És ebben a témában olykor elveszett az ember. Persze van segítség.

A hirdetés felépítése

A hatékony hirdetés általában úgy épül fel, hogy megnevezzük a munkakört, aztán egy pár mondatban leírjuk, hogy mi is a feladat, a munka. Ezután jöhet, hogy mit kínál a cég, majd az elvárások, végül a jelentkezés pontos módja és határideje. Egyszerűnek tűnik, mégsem annyira az. Így mielőtt nekiállnák, érdemes feltérképezni a versenytársakat is. A hirdetés megszövegezésénél törekedjünk arra, hogy egyedi legyen és tükrözze a vállalkozásunkat, ehhez azonban érdemes megnézni, hogy mások hogy csinálják. Ha van szabad kapacitásunk, érdemes megnézni néhány álláshirdetést, ideális esetben olyanokat, melyek a miénkhez hasonló szerepköröket hirdetnek. Nyugodtan írjuk fel, hogy mit gondolunk ezekről a hirdetésekről, mi tetszik bennük és mi nem, és miről gondoljuk azt, hogy működik-e vagy sem. Különösen figyeljünk a használt nyelvezetre és a szöveg elrendezésére.

Ellenőrizzük azt is, hogy a mi ajánlatunk versenyképes-e. Miközben a többi álláshirdetést nézegetjük, nézzük meg, hogy a mi területünkön milyen fizetések és juttatások vannak a hasonló munkakörökben. Így kiderül, hogy versenyképes-e az, amit mi kínálunk. Ha nem, akkor nagyon nagy esély van rá, hogy más vállalatok fognak lecsapni a jelöltekre, így ilyenkor érdemes átgondolni a javadalmazás kiigazítását, vagy azt, hogy a pályázónak mekkora előzetes tapasztalatra van szükséges a meghirdetett álláshoz.

#állás #munka #álláshirdetés #álláskalauz