Hírek

Termelői és kézműves piac a belváros szívében

Termelői és kézműves piac a belváros szívében

Kép forrása: GRUND piac

Van olyan hely a városban, ahol az egész család szórakozva bevásárolhat a hétvégi ebédhez? Most már van. Április 1-től a GRUND piacon a gyerekeket játszótér, a felnőtteket hazai termelők és kézművesek várják a legfrissebb, legszebb áruikkal. Mindezek mellett a Grund hamisítatlan hangulata és a pultban kapható finom italok teszik teljessé a szombat délelőttöket.

 

Aki járt már a Corvin-negyed szívében található Grundon, biztosan a késő estébe nyúló beszélgetések, sörözések hangulata jut először eszébe. Az idén 150 éves épület falai között eddig is a folyamatos megújulás és a fenntarthatóságra törekvés volt érzékelhető. Megszépült a belső kerthelyiség, a konyha megújult étlappal állt elő, s tavasz közepén egy termelői és kézműves piac szervezésébe is belevágnak a szervezők.

A piac a megszokott grundos hangulatban várja a hétvégi ebédhez bevásárlókat, a hazai termékeket keresőket, illetve mindazokat, akik megmártóznának egy kicsi piac miliőjében. Házi sajtok, fűszeres húsok, friss zöldségek, zamatos gyümölcsök várják a nem annyira korán kelőket.

A minőségi élelmiszerek mellett számos kézműves is bemutatkozik majd a piacon, akik  használati, illetve dísztárgyaikat kínálják majd a nagyérdeműnek.

Miután kosárba kerültek az ínycsiklandó termékek, a bárban hűtött italok, forró kávé társaságában pihenhetnek a felnőttek, míg a gyerekek csocsóznak, üveggolyókkal játszanak a Grund játszóterén vagy mászkálnak a farakásokon.

Szeretettel várunk minden Vásárlót, Érdeklődőt, Bámészkodót!

A piac 2023. április 1-től minden szombaton 9:00-14:00- ig várja közönségét. A belépés ingyenes.

LM