Hírek

Miért fontos az emberek számára, hogy naprakész információhoz jussanak?

Miért fontos az emberek számára, hogy naprakész információhoz jussanak?

Kép forrása: pixabay.com

A hírek ugyebár azért vannak, hogy felhívják az ember figyelmét a világban zajló eseményekről, tudósítsanak érdekességekről.

 

Tehát tájékoztatás céljából készülnek. Témáját tekintve többféle lehet. Tájékoztató, megdöbbentő, tudományos, kulturális és vicces. Ezeken belül rengeteg témával foglalkoznak legyen az pszichológia, természet, politika, környezet, illetve állatvédelem, katasztrófa és katasztrófavédelem, család, intézetek, valamint tudományos jellegű.

Mindegyik kategória ezer és ezerféle hírt közölhet az olvasókkal különböző témákban. Egy hír lehet jó és rossz, szomorú és vidám kategóriától és témától függetlenül. Sajnos sok esetben fordulnak elő kacsák is, melyek nevük ellenére nem hápognak hanem hazugságot terjesztenek. Ami roppan-túl bosszantó nem csak az olvasó számára, aki hitelt ad neki és elhisz minden betűt mert hát mi oka is lenne kételkedni, hanem azoknak is akik becsülettel az igazságról írnak hiszen így nem vagy csak nehezen kapnak majd hitelt.

A régi korok lehetőségei és megoldásai

Azt tudjuk, hogy nagyon sok mindennek volt kezdetleges megoldása a régi időkben amit aztán a különböző korok emberei felfejlesztettek idővel. Az egyik ilyen, akkor még csak feladatba kiadott tevékenység a hírek szolgáltatása volt. Akkor még veszélyes küldetésnek számított, hiszen a rossz hírek hozóit rendre legyilkolták. Napjainkban persze ez szerencsére nem így van. Még a kacsa hírek terjesztői sem kapnak ilyen súlyos büntetést. Akkoriban azonban sok minden komoly büntetést vont maga után.

(LM)