Hírek

Hírközlés lehetőségei napjainkban

Hírközlés lehetőségei napjainkban

Kép forrása: pixabay.com

A modern kor egyik előnye többek között az, hogy számos lehetőséget kínál ebben a tevékenységi körben is. Rengeteg papír alapú újság, magazin között lehet válogatni, vagy ott van az online felület. Híreket közöl a televízió és a rádió is, de az emberek egymás között is adhatnak át hír jellegű információkat beszélgetés közben. A modern technikának köszönhetően pedig a távoli vidékekről, számunkra elérhetetlen helyekről is láthatunk képeket olvashatunk érdekességeket.

 

A modern kor ellenére viszont vannak sokan akik internettel nem rendelkeznek mert vagy nem telik a havi kifizetésre vagy mert egyszerűen nem érdeklik őket a modern kor vívmányai esetleg nincs is rá ideje. S bár nagyon vonzó lehetőség, hogy nem kell kimozdulni kedvenc magazinunk vagy újságunk olvasásához, az elektronikus újságnak van egy olyan hátránya, hogy áram nélkül nem működik a dolog ami bosszantó lehet. Nem így a papír alapú formája amely több szempontból előnyösebb hiszen miután kiolvastuk őket számos dologra fel lehet használni és még áram sem kell hozzá. Jóllehet videó lejátszására nem alkalmasak, viszont sok más célra igen.

Kell e aggódni amiatt hogy beszüntetik a papír alapú hírközlést

Bár napjainkban inkább az elektronikus tevékenységek hódítanak, szerencsére a papír alapú társaik sem fognak kimenni a divatból. Hogy miért nem? Hát egyrészt ugye mert plusz profitot jelent, másrészt mert a megszüntetésével rengeteg ember munka lehetősége lenne oda. A nyomtatott formáját ráadásul számos formában újra lehet hasznosítani. Vagy leadjuk papírgyűjtés alkalmával, vagy a papírfonást alkalmazva tárgyakat, tárolásra alkalmas eszközöket készítünk belőle.

(LM)