Hírek

Érdekességek az ikrekről

Érdekességek az ikrekről

Kép forrása: pixabay.com

Amióta kiderült, hogy Rúzsa Magdi hármas ikreket vár, azóta egyre többen keresnek rá az ikrek tulajdonságaira. Érdekes, hogy vannak olyan babák, akik egy saját nyelvet alakítanak ki egymás között, és már az anyaméhben elkezdenek játszani.

 

Érdekességek az ikrekről

A különböző tanulmányok szerint ez az ikrek 40%-át érinti, bár rendszerint a nyelvtudással együtt eltűnik. Még ma is vannak olyan ikrek, akik furcsa szavakat használnak, amit a másik tökéletesen megért, a külvilág azonban nem.

Az ikrek már az anya hasában szoros köteléket alakítanak ki egymással. A szakértők megfigyelték, hogy a tizennegyedik hét után megérintik és simogatják egymást. Az interneten is több szüléses videót lehet látni, ahol a babák hosszú percek után sem veszik észre, hogy egy teljesen más világban vannak, és még mindig ölelkeznek.

Külső-belső hasonlóságok

Az egypetéjű ikrek néha annyira hasonlítanak egymásra, hogy a külső szemlélő nem tudja megkülönböztetni őket. Azonban nem létezik két egyforma ember, úgyhogy csak meg kell őket ismernünk közelebbről. A tulajdonságaik, a betegségeik és sokszor a gondolkodásmódjuk is teljesen eltérő, úgyhogy egy idő után könnyen be tudjuk azonosítani, hogy melyik kicsoda.

Ennél már csak az a jobb, amikor az ikrek teljesen különböznek, ami zenei ízlésre, ruhára és a hobbira is vonatkozik. Lehet, hogy egy idő után más fogja őket érdekelni, de egy jó iker kapcsolat a halálig tart. Annyira szoros közöttük a láthatatlan kötelék, hogy általában egymáshoz közel laknak, és rendszeresen tartják a kapcsolatot. A varázslatos világukba csak kevés embert engednek be.

(LM)