Hírek

Először rendeznek konferenciát az idén 100 éves Knoll Imre tiszteletére

Először rendeznek konferenciát  az idén 100 éves Knoll Imre tiszteletére

Kép forrása: Magyar Logisztikai Egyesület

Az idén szeptember 18-án ünnepelte volna Prof. Dr. Knoll Imre, a magyar logisztika kiemelkedő alakja 100. születésnapját. A jubileumi évforduló alkalmából a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) Knoll 100 néven rendez egésznapos szakmai konferenciát 2022. szeptember 28-án, szerdán a Falk1 Rendezvényközpontban. Az esemény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 

Az ősz beköszöntével újra megkezdődtek a szakmai rendezvények

A nyári hónapokra jellemző, hogy kevesebb szakmai programot, konferenciát rendeznek. A logisztika iránt érdeklődők is ezt tapasztalhatták, azonban a hideg idő beköszöntével újra egyre több logisztikai témájú eseményt találhatunk, többek között a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) szervezésében is.

„A héten egy klubnap keretein belül megkezdődtek újra a szakmai rendezvényeink egy kis nyáriszünet után. Ráadásul nem is akármilyen eseménnyel, hiszen egy benchmarking klubnapot tartottunk, ahol a számos neves referenciával rendelkező Aspectis Informatikai és Biztonságtechnikai Kft. képviseltette magát” – mondta Dr. Doór Zoltán a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke.

Nevükhöz fűződik az ukrán határtól nem messze található, közelmúltban átadott East-West Gate intermodális terminál kamerarendszerének telepítése. Emellett pedig olyan helyeken is találkozhatunk a cég munkájával, mint a budapesti 3-as és 4-es metróvonalak, ahol a vállalat által forgalmazott kamerák ügyelnek a biztonságra. Mindemellett a Szépművészeti Múzeumban is több mint 300 eszközük figyeli a gyanús mozgásokat.

Idén lett volna 100 éves Knoll Imre

szeptember 18-án ünnepelhette volna 100 születésnapját Prof. Dr. Knoll Imre. Az évforduló alkalmából a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) még tavasszal, az Edutus Egyetemmel közösen Logisztikai Szakmai Műhelyet hozott létre a professzor tiszteletére.

„A Professzor Úrnak számos dolgot köszönhet a magyar logisztikai élet. Többek között alapítója volt nemcsak a Magyar Logisztikai Egyesületnek, de az Európai Logisztikai Szövetségnek is” – mondta Dr. Doór Zoltán, aki hozzátette: sokan személyesen is tanulhattak tőle, hiszen több mint hét évtizeden át tartott oktatói pályafutása.

Személyéhez számos tudományos mű fűződik. 1962-től 26 szakkönyvet, 390 tudományos cikket és tanulmányt, valamint több mint 200 szakvéleményt és projektet publikált.

Szeptember 28-án Knoll 100 néven szerveznek egész napos konferenciát a tiszteletére

A Budapesten található Falk1 Rendezvényközpont szolgál majd otthonául a 2022. szeptember 28-án, reggel 9 és délután 16 óra között megrendezésre kerülő konferenciának.

„Egyesületünk a konferencia életre hívásával kíván tisztelegni Knoll Imre munkássága előtt. Ez alkalomból egy olyan eseményt szervezünk, melynek keretei között méltóképpen megemlékezünk a logisztikai tudományos munkásságáról, valamint annak napjainkban is releváns elméleti és gyakorlati jelentőségéről” – nyilatkozta a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke.

A nap terv szerint három szekcióból fog állni. Az első részben megemlékező előadások lesznek hallhatóak a professzor szakmai életéről. Ezt követően a logisztika aktuális tudományos kérdései kerülnek górcső alá. Végezetül, de nem utolsó sorban a logisztika aktuális gyakorlati kérdéseiről lesz szó. A rendezvényen a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) mellett az Európai Logisztikai Szövetség (ELA), a Magyar Tudományos Akadémia (MTA), az Edutus Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint több versenypiaci szereplő is képviselteti magát.

A különleges programra a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A szervezők szeretettel várnak minden logisztika iránt érdeklődőt. A teljes program, valamint a regisztrációs felület az alábbi linken elérhető: www.mle.hu/knoll-100-meghivo/

LM