Hírek

Csendes Szilveszter Tata

Csendes Szilveszter Tata

Kép forrása: tata.hu

Nagy érdeklődés kísérte a szilveszteri figyelő és járőrszolgálattal kapcsolatos felhívást, ezért a Magyar Madártani Egyesület vármegyei csoportja egy újabb képzést szervez december 15-re.

 

Ahogyan arról már mi is beszámoltunk, idén széleskörű összefogás indult annak érdekében, hogy vadludaink nyugodtan tölthessék a szilvesztert. Több civil szervezet kezdeményezésére, az önkormányzat, a rendőrség, a polgárőrség, a nemzeti park és polgári természetőrök együttműködésével városszerte figyelő- és járőrszolgálat fog dolgozni szilveszter és újév napján Tatán.

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. őszén szavazott arról, hogy a pirotechnikai eszközök használatának korlátozásával védjük meg az Öreg-tavon telelő vadludakat, a vízimadarakat ugyanis elriasztják a különböző erős hanghatások. A civil kezdeményezés nyomán született rendelet értelmében városunk jelentős részén november 1. és február 28. között nem lehet használni a 2-es és a 3-as besorolás alá eső pirotechnikai eszközöket.

A rendelet betartásának érdekében az önkéntesek szilveszterkor ott lesznek a város teljes belterületén, különös figyelmet fordítva azokra az utcákra, terekre, ahol az elmúlt években illegális tűzijátékozást észleltek.

Mivel sokan jelentkeztek járőr- és figyelőszolgálatra, a Magyar Madártani Egyesület vármegyei csoportja közösségi oldalán közzétette, hogy december 15-én tartanak még egy képzést, felkészítést a Csendes Szilveszter szolgálatra.

Jelentkezési határidő: december 14.

 

tata.hu