Hírek

Álomvarázslás: Laptopra gyűjtöttek a súlyos beteg Mirellának

Álomvarázslás: Laptopra gyűjtöttek a súlyos beteg Mirellának

Kép forrása: Ments Életet Közhasznú Alapítvány

Gyógyíthatatlan beteg gyerekeknek segítenek a karácsonyi gyűjtéssel.

 

Súlyos betegséggel küzdő gyermekek és családjaik álmait valósítják meg immár tíz éve a Ments életet karácsonyra kampányban befolyó összegből. Idén is több család nehéz helyzetét sikerült könnyebbé tenni a civil önkénteseknek, az adományoknak köszönhetően pedig remélhetőleg ebben az évben is sok kis hős arca felderülhet.

A Ments életet karácsonyra gyűjtés során 2000 Ft-os „álomjegyeket” lehet vásárolni, az összegyűlt összeget pedig a Ments Életet Közhasznú Alapítvány segítségével használják fel ott, ahol a legnagyobb szükség van rá. A tavalyi gyűjtés eredményéből több projektet is megvalósítottak idén: az álomvarázslás során súlyos betegséggel küzdő gyermekek kívánságát teljesítik, így kapott például saját laptopot a 14 éves Mirella, hogy a Heim Pál Gyermekkórház onkológiai osztályán történő kezelése során legyen min tanulnia és kapcsolatot tartani a barátaival.

Az életet veszélyeztető vagy gyógyíthatatlan betegséggel küzdő gyermekek családjának is elkél azonban a segítség: az alapítvány Álomkommandó nevű programjában tűzifával, autószervízzel vagy szükség esetén akár szigetelő anyaggal is támogatták a családokat.

Szintén a gyűjtés segítségével valósulhatott meg októberben egy 500 fős családi nap az érintett családok részvételével, ahol gyermekszínház és játékok fogadták a kicsiket és bagyokat.

„A fennmaradó összegből még az MLSZ-szel közös élményprogramba is be tudtunk szállni” - újságolta örömmel Sipos Zoltán, a gyűjtést koordináló Kreatív Kontroll alapítója. - „Hatvanan utazhattak a magyar labdarúgó-válogatott Eb-mérkőzésére szurkolni Montenegróba, többségük pedig most először látta a tengert.”

Az idei gyűjtés már tart, a támogatók pedig beszámolót kapnak majd a 2025-ben megvalósított gyermekálmokról is. Aki szeretné támogatni a súlyos betegséggel küzdő gyermekeket és családjukat, a 2000 forintos álomjegyek elérhetők a https://mentseletetkaracsonyra.hu oldalon.

 

LM