állás kalauz

Tervezés, jövő, álláskeresés

Tervezés, jövő, álláskeresés

Kép forrása: pixabay.com

Az álláskeresés soha nem csak arról szól, hogy legyen miből élnünk. Ez nyilván a legfontosabb, azonban az, hogy milyen munkát találunk, meghatározó lehet a jövőre nézve. Aki tudatos szeretne lenni, érdemes megfontolnia pár tanácsot, mielőtt álláskeresésbe kezd.

 

Az internet kinyitja számunkra a világot, így a munkalehetőségek világát is pillanatok alatt elénk tárja, a munkaajánlatok között azonban érdemes tudatosan választani. A munka, állás nagyon fontos része életünknek, a munkahelyen töltjük napunk egy részét, fontos, hogy ezért a munkaért ne csak megfelelő fizetést kapjunk, de az is, hogy tanuljunk, jól érezzük magunkat, és hogy az adott munkahely előrevigye a karrierünket is. A legfrissebb állások böngészése közben gondoljunk erre is.

Készüljünk fel az álláskeresésre

Az álláskeresés során nem csak arról kell meggyőznünk valakit, hogy megfelelünk az általa támasztott elvárásoknak, hanem mi magunknak is meg kell győződnünk arról, hogy az adott állás megfelel számunkra. Érdemes hosszú távon gondolkodni, ha munkahelyet keresünk.

Ahhoz, hogy megtaláljuk a tökéletes állást, tervezzük meg karriercéljainkat. Kutassunk azon vállalatok után, ahol szeretnénk elhelyezkedni, jelentkezzünk az általuk meghirdetett pályázatokra magabiztosan és legyünk tájékozottak. Legyünk sikeresek jelenlegi munkahelyünkön, vagy ha épp nincs munkahelyünk, akkor előző munkahelyeinken se hagyjunk romokat magunk után. Ez rossz fényt vet ránk, ha munkát keresünk. Tervezzük meg azt is, hogy naponta hány órát, a hét melyik napjain szánunk munkakeresésre, így nem aprózzuk el az időnket. Ez különösen akkor fontos, ha jelenleg is dolgozunk. Nézzük át önéletrajzunkat, poroljuk le, frissítsük fel, mint ahogy hozzunk létre profilt a szakmai weboldalakon, vagy frissítsük azt.

Álláskeresés gyorsan és hatékonyan – segítenek a táblázatok

Ha aktívan benne vagyunk az álláskeresésben, egy táblázat nagy segítségünkre lehet abban, hogy nyomon kövessük a történéseket. Jelentkeztünk, visszajeleztek, interjú, és így tovább. Érdemes lehet egy külön e-mail címet is létrehozni akkor, ha munkát keresünk, így nagyobb az esélye, hogy nem vesznek el a fontos levelek. Ezek mind megkönnyítik az álláskeresést, egyszerűbbé, hatékonyabbá téve azt. Az álláskeresés során ne szorítkozzunk továbbá csak az internetes álláshirdetésekre, használjunk ki minden lehetőséget. Vegyünk részt állásbörzéken, nézzük a közösségi oldalakat vagy vegyünk igénybe karriertanácsadási szolgáltatást, jelentkezzünk be „fejvadász” cégekhez.

(Lépés Mgazin)