állás kalauz

Pénzről az álláshirdetésben

Pénzről az álláshirdetésben

Kép forrása: pexels.com

Egy álláshirdetés szövegének megírása nem egyszerű feladat, sok mindenre oda kell figyelni és sok mindenben dönteni kell, mielőtt közzé tennénk a hirdetést. Például arról is döntést kell hozni, hogy hol hirdessünk. A job, munka, állás szavakra milli találatot kapunk, érdemes tehát olyan helyen hirdetni, ahol az álláskeresők is jelen vannak. Ilyen a Lépés Magazin oldal, ahol szórakoztató, hasznos és érdekes tartalom várja a látogatókat. Ráadásul itt ingyenes a hirdetés feladása, érdemes élni ezzel a lehetőséggel.

 

Fizetési tartományról igen vagy nem?

Az álláshirdetésnek vannak kötelező elemei, úgymint például a cím, aminek egyértelműnek és világosnak kell lennie. Ezen kívül le kell írni azt is, hogy melyek lesznek az új munkavállaló legfőbb feladatai. Azt, hogy ezek ellátásához milyen képességekre és képesítésre van szükség, és hogy mit kínál maga a vállalat. Ebbe pedig beletartozik az is, hogy mennyi lesz a fizetés. Nem gyakori, hogy a fizetési tartomány megjelenik az álláshirdetésben, pedig ennek sok előnye van.

Ezek egyike az átláthatóság, ami minden vállalkozás számára egyre fontosabbá válik. A bérek átláthatósága ugyanis bizalomépítő, a titokban tartás pedig nem az. Tehát ha egy vállalat elkötelezett a sokszínűség, a méltányosság és befogadás mellett, akkor annak az is része, hogy közzéteszi a bértartományokat. Ez egy erőteljes intézkedés, ami biztosítja az egyenlőséget és méltányosságot.

A fizetésekről való értekezés nem volt mindig jellemző az álláspiacra. A 2000 után születettek pénzügyileg sokkal nyitottabbak, és ha figyelembe vesszük, hogy a munkaerő 75 százalékát fogják kitenni az ezredfordulósok alig pár év múlva, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy mennyire legyen nyilvános információ a fizetési tartomány.

Már csak azért is érdemes nyitott lapokkal játszani, mert a jelöltek nem azért hagyják ott a munkahelyüket, hogy ugyanolyan fizetésért dolgozzanak, nyilván magasabb fizetésre törekednek. Ha pedig az általuk előnyösnek tartott összeget látják a hirdetésben, akkor nagyobb valószínűséggel fognak jelentkezni az állásra, mintha nem lenne nyilvános a bértartomány.

#álláshirdetés #álláskalauz #hirdetésfeladása