állás kalauz

Ingyenes álláshirdetések

Ingyenes álláshirdetések

Kép forrása: pixabay.com

A koronavírus járvány igencsak átalakította az életünket, a munka világát. Sokan kényszerültek home office-ba és sokan ott is maradtak. Az emberek az óvatosságra rendezkedtek be, hisz nem lehetett, és ma sem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő.

 

Azonban a munka világ nem áll meg, a kereslet és a kínálat is folyamatosan alakul, változik. Aki állást keres, talán most egy kicsit könnyebb helyzetben van, mint aki állást kínál. Hisz a munkanélküliségi ráta alacsony, aki munkát keres, az nagy valószínűséggel talál is, sőt, bizonyos ágazatokban akár válogathat is a széles kínálatból. A munkáltatók pedig sokszor bajban vannak, a hiányágazatok, mint például az informatika nagyon sok munkavállalót tudna még beszippantani.

Álláskeresők és -kínálók

Az álláskeresők számára fontos, hogy a számukra megfelelő pozíciókra pályázhassanak, ebben pedig a munkáltatóknak van nagy felelősségük. Azon múlik, hogy milyen álláshirdetéssel találkozik egy jelentkező, ezért fontos a pontos megfogalmazás. Mindamellett, hogy egy álláshirdetés érdekes, különleges és vonzó, tartalmaznia kell azokat az alapfeltételeket, melyek az adott állás betöltéséhez szükségesek. Így elkerülhetők a felesleges körök.

A koronavírus-járvány miatt több online felület is ingyenessé tette az álláshirdetések megjelentetését a munkáltatók számára, így könnyítve átmenetileg a cégek helyzetén. Hisz nem csak a munkájukat elvesztettek kerültek nehéz helyzetbe, hanem a munkáltatók is. A járvány alaposan átszabta az életet, ami azóta sem tért vissza a normális kerékvágásba.

Fontos az otthoni munkavégzés lehetősége

Úgy a munkavállalók, mint a cégek is felismerték az otthoni munkavégzés előnyeit, és sokan eleve home office-állásokat hirdetnek, vagy épp áttértek a hibrid munkavégzésre, amikor egy pár napot otthon, egy pár napot pedig az irodában dolgozik a munkavállaló. Ezt pedig már az álláshirdetésekben is jelzik, sokan ilyen szempontok alapján keresnek állást. Persze ez sok ágazatban nem kivitelezhető, gondoljunk csak az egészségügyre vagy a fizikai munkát végzőkre, logisztikában résztvevőkre. Sokan például nem is vágynak az otthoni munkavégzésre, szeretnek közösségben dolgozni.

Az ingyenes álláshirdetések a cégek számára különösen fontosak lehetnek, hisz ők is szeretnének minél több helyre eljutni hirdetéseikkel, mint ahogy az állást keresők sem egyetlen helyen keresgélnek általában. A kereslet és a kínálat ma már javarészt az interneten találkozik és itt indul meg a kommunikáció is a két fél között.

(LM)