állás kalauz

Így fog jobban teljesíteni az álláshirdetés az online térben

Így fog jobban teljesíteni az álláshirdetés az online térben

Kép forrása: pixabay.com

Egy álláshirdetés népszerűsítésének számos módja létezik, fontos alappillér az, hogy hol is hirdetünk. A Lépés Magazin oldal egy dinamikusan fejlődő online magazin, ahol azok is jelen vannak, akik épp állást keresnek. Ráadásul a Lépés Magazin ingyenes hirdetésfeladási lehetőséggel várja az ügyfeleket, így aki állást hirdet, itt jó helyen jár.

 

Az online álláshirdetés ma már általánosan használt módszer, egy állás online meghirdetésére pedig számos lehetőség van, mellyel csökkenteni lehet a munkaerő-felvételi folyamat költségeit, miközben releváns tapasztalattal és képesítéssel rendelkező jelölteket lehet találni.

Online népszerűsítés

Egy állásajánlat online népszerűsítésének többféle módja is van, érdemes ezeket feltérképezni. Ezek egyike az online állásbörze, számos ilyen létezik. Egyes állásbörzék az adott ágazatra vagy munkatípusra specializálódnak, mások általánosabbak, szakmák és iparágak széles skáláját fedik le. Egyes állásbörzék azt is lehetővé tesik, hogy a munkáltatók keressék, találják meg azokat az álláskeresőket, akik megfelelő jelöltek lehetnek.

A közösségi média is igen hatékony módja az álláshirdetéseknek, és lehetőséget nyújt arra, hogy a hirdetést célzottan azokra a szakemberekre irányítsa, akikre szükség van. A szponzorált hirdetések közösségi médiában való megjelenése díjköteles, de ha a szervezet rendelkezik saját közösségi média profillal, akkor ott ingyenesen közzéteheti ezeket az álláshirdetéseket. Ez azt jelenti, hogy azok fogják látni a hirdetéseket, akik már kapcsolatban állnak a szervezettel. A közösségi média felületein elérhető zárt, speciális témakör köré szerveződő csoportok is nagy segítségünkre lehetnek, ha például könyvelőt keresünk, tegyük be a hirdetést egy könyvelőket tömörítő csoportba, nyilván csak akkor, ha erre a csoport szabályzata lehetőséget kínál.

Online, a vállalat saját honlapján is érdemes elhelyezni az álláshirdetést, sok munkáltatónak van karrier rovata a weboldalán, ahol az aktuális állásajánlatokat listázzák. Nagy segítségünkre lehetnek továbbá az online apróhirdetési oldalak is, ezeken is érdemes hirdetni.

#álláskalauz