állás kalauz

Hol keressek állást?

Hol keressek állást?

Kép forrása: pixabay.com

Tudod, hogyan kell munkát találni? Fedezd fel a legjobb tippeket egy jó állás megszerzéséhez és a jövedelemszerzéshez.

 

Az első dolog, amit meg kell tenned a munkakeresés előtt, hogy legyenek céljaid, és hogy ezekre végig összpontosíts. Tudjuk, hogy sokak számára kétségbeejtő és stresszes a munkanélküliség, azonban meg kell őrizned a nyugalmadat. Gondolj egy olyan munkára, amelyet tényleg szeretnél, amely kapcsolódik a tanulmányaidhoz, vagy amely olyan készségeket igényel, amelyeket nagyon jól elsajátítottál.

Ezt szem előtt tartva elkezdhetsz munkát keresni, és összeállíthatsz egy listát azokról a vállalatokról, amelyeknél szívesen dolgoznál. A kapcsolatfelvételhez használd a közösségi médiát vagy az internetes portálokat, és jelentkezz a rendelkezésre álló lehetőségekre.

Networking, avagy gondolj a jövőre

Az emberekkel való találkozás nagyszerű módja az álláskeresésnek, de ez nem jelenti azt, hogy kontrollálatlanul osztogatnod kellene a névjegykártyáidat. Olyan emberekre kell összpontosítanod, akikkel kapcsolatot tudsz építeni. Gondold át, hogy kinek tudsz segíteni, és ki az, aki viszonozni tudná neked. A networking vagy hálózatépítés a tudáscseréről, egymás segítéséről és az együttműködésről szól, nem pedig arról, hogy névjegykártyát osztogatunk vagy barátkozunk a közösségi médiában. Érdeklődj a szakterületeden dolgozó emberek iránt, akik a jövőben esetleg beajánlhatnak annak a vállalatnak, ahol dolgoznak.

Használd a közösségi médiát

A közösségi média az álláskeresésben is nagyon hasznos. Naponta toborzók százai keresnek szakembereket az interneten, hogy megtalálják és betöltsék az üres álláshelyeiket. Ezért fontos, hogy megfelelő profilt hozz létre a közösségi hálózatokon, elsősorban a szakmai környezetre szakosodott LinkedIn-en. Ugyanígy a weboldalakat se hagyd ki. Az interneten több száz olyan oldal található, amelyeken keresztül állásokat találhatsz, és felfedezheted a szakmai profilodhoz, sőt, még a betöltendő pozícióhoz kapcsolódó állásajánlatokat is.

Ne feledkezz meg a jó önéletrajz készítéséről

jó önéletrajz a legjobb kísérőlevél, ha egy jó állás megszerzéséről van szó. Sokszor előfordul, hogy egyes szakemberek rendelkeznek az összes készséggel ahhoz, hogy betöltsenek bizonyos álláshelyeket, de a rosszul megfogalmazott önéletrajz miatt nem tudják ezt megtenni. Az önéletrajzodnak meg kell tudnia mutatni a vállalatnak, hogy te vagy minden, amire szükségük van. Emeld ki tehát az erősségeidet, hogy amikor a toborzók elolvassák, azt gondolják, hogy te vagy az a személy, akit keresnek.

(LM)