állás kalauz

Hol kereshetek állást?

Hol kereshetek állást?

Kép forrása: pexels.com

Az álláskeresés időszaka nem mindig egyszerű, érdemes pár dologra odafigyelni, hogy a számunkra legmegfelelőbb állást találjuk meg. Amikor valaki munkát keres, sok-sok álláshirdető portál ajánlatai közül böngészhet, de hogy mégis hol érdemes állást keresni, mi szükséges ahhoz, hogy rátaláljunk álmaink állására?

 

Fel kell készülni az álláskeresésre

Először is elszántság és türelem. Fontos, hogy készüljünk fel az álláskeresésre, szakítsunk rá időt, tervezzük be a mindennapjainkba. Legyen egy kész önéletrajzunk, ami tartalmazza az összes szükséges elemet, a képesítéseinket, a szakmai tapasztalatunkat és elérhetőségeinket. Fontos, hogy az önéletrajz ne tartalmazzon helyesírási hibákat, ha nem vagyunk biztosak magunkban, inkább nézessük át valakivel, akinek a helyesírásában megbízunk. Ha készen van az önéletrajzunk és elhatároztuk magunkat, akkor jöhet az álláskeresés.

Legyen szó akár alkalmi, akár egy műszakos munkáról vagy segédmunkáról, sok időt és energiát megspórolunk azzal, ha ott keresünk munkát, ahol földrajzilag dolgozni szeretnénk. A Várpalotán élők számára a varpalotainfo.hu számos álláslehetőséget kínál, így aki Veszprém megyében, Fejér megyében keres munkát, itt érdemes keresgélnie. Az állásajánlatok sokfélék lehetnek, fontos, hogy megtaláljuk azt, ami érdeklődési körünknek, képességeinknek és szakmai tapasztaltunknak is megfelel.

Igények és lehetőségek

Ingyenes álláshirdetés, apróhirdetés számos helyen fellelhető az interneten. Jó, ha tudunk célzottan keresni, ehhez pedig az kell, hogy tisztában legyünk azzal, hogy mit is szeretnénk. Mik az igényeink és ne feledkezzünk meg a lehetőségeinkről sem. Mert ugyan be lehet adni egy olyan álláshirdetésre is a pályázatunkat, aminek tudjuk, hogy nem felelünk meg, de azért próba-szerencse alapon megpróbáljuk. Ez azonban hosszú távon nem jó megoldás, mert a sorozatos elutasítások kedvünket szeghetik az álláskereséstől.

Az, hogy milyen területen könnyű ma elhelyezkedni, nem nehéz kérdés. Szinte valamennyi ágazat küzd munkaerőhiánnyal, nagyon sok szakmunkás hiányzik a munkahelyekről. Ezt szinte mindenki megtapasztalhatja a saját bőrén, aki például vízvezeték-szerelőt vagy kőművest, burkolót keres. Ugyanígy a lakatos állás, hegesztő állás is egy hiányszakma, sok a betöltetlen hely.

Az álláskeresést nem szabad félvállról venni, gondoljunk csak bele, hogy életünk jó részét a munkahelyünkön töltjük. Fontos tehát a barátságos munkahelyi légkör, a korrekt feltételek és a megfelelő fizetés. Mindezeket vegyük figyelembe, amikor munkát keresünk.

#állás #álláskalauz