állás kalauz

Bakik az álláshirdetésben

Bakik az álláshirdetésben

Kép forrása: pixabay.com

Hiába a gondos megfogalmazás és a többszöri ellenőrzés, van, hogy az állást hirdetők is bakiznak. Ahhoz, hogy ezeket a bakikat elkerülhessük, nem árt pár dologra különösen odafigyelni.

 

A hirdetés és a marketing

Olvastassuk el másokkal is a hirdetést, ez az első fontos szabály. Hiszen így elkerülhetők a figyelmetlenségek, egy friss szem talán olyan dolgokat is meglát, amit mi már nem veszünk észre. Az  álláshirdetés nem csak egy hirdetés, tekintsünk rá marketingeszközként. Hisz egy nyilvános megjelenés a cégünkről, és nem csak az az egy ember fogja látni, akit végül felveszünk, hanem több száz, ezer ember is rákattint majd a hirdetésre. Egy hanyagul megfogalmazott, összecsapott álláshirdetéssel nem csak azt érjük el, hogy nem fognak rá jelentkezni. Az is benne van a pakliban, hogy a vállalatunkról alkotott kép szenved csorbát.

Ha tehát így tekintünk az álláshirdetésre, máris láthatjuk, hogy mennyire is fontos az, hogy profi munkát adjunk ki a kezünk alól. Munka, állás, job – hívjuk bár akárhogy, a lényeg, hogy amikor hirdetést adunk fel, ügyeljünk minden apró részletre. Az e-mail címek és telefonszámok pontosságára például, a helyesírási hibák kijavítására. Figyeljünk arra, hogy például az e-mail címekben ne legyen elválasztás, hisz sokakat megzavarhat ez, és lehetséges, hogy rossz címre küldik el a jelentkezést.

Egyértelmű fogalmazás

Ahhoz, hogy olyanok jelentkezzenek az álláshirdetésre, akiknek releváns tapasztalatuk és az általunk elvárt képesítéseik vannak, fontos, hogy ezt egyértelműen fogalmazzuk meg. Persze az nagyon jó dolog, ha egy hirdetés felkelti a figyelmet, de ezt a figyelmet meg is kell tartani. Közhelyekkel, általánosságokkal viszont nem könnyű. Legyünk mi az ellenpélda, hozzunk konkrét példákat, írjunk le mindent  - persze röviden -, amit fontosnak tartunk. Mutassuk be a vállalatot, ne várjuk el mindenkitől, hogy ismeri a céget, legyen szó akár kis, akár nagy cégről. Szerkesszünk profi hirdetést és adjuk fel olyan helyen, ahol a munkavállalók megtalálják. A Lépés Magazin oldalán most mindezt ingyen megtehetjük, hisz a hirdetések feladása ingyenes.

(LM)