állás kalauz

Álláskeresési tippek

Álláskeresési tippek

Kép forrása: pexels.com

Életünk jó részét töltjük a munkahelyünkön, amire nem szabad csak úgy tekinteni, mint a pénz forrása. Fontos az is, hogy olyan munkát végezzük, amit élvezünk, szeretünk és természetesen mindezt olyan munkahelyen, ahol jól érezzük magunkat.

 

Amikor állást keresünk, fontos, hogy legyen egy profi, hibátlan önéletrajzunk, ez nagyban segíti majd az elhelyezkedésünket. Az önéletrajz az, amivel a leendő munkáltató először találkozunk, tekintsünk erre úgy, mint önmagunk reklámjára.

Álláskeresési tippek

Mielőtt álláskeresésbe kezdenénk, határozzuk meg karriercéljainkat. Különösen igaz ez akkor, ha frissen végeztünk vagy pályát módosítunk. Ha csak úgy találomra keresgélünk, azt sem fogjuk tudni, hogy honnan indulunk. Érdemes feltenni magunknak a kérdést, hogy milyen iparágban, milyen pozícióban szeretnénk elhelyezkedni, hogy mi lenne álmaink állása. Az sem árt, ha ehhez az álomálláshoz megfelelő képesítéssel rendelkezünk, tehát valamiképp próbáljunk meg a realitás talaján maradni.

Szánjunk időt az álláskeresésre, ez nem egy olyan dolog, amit esténként a telefonunkat nyomogatva két TikTok videó között megejthetünk. Az álláskeresés időszakában folyamatosan résen kell lennünk, mert nem tudhatjuk, hogy mikor hirdetik meg álmaink állását. Fontos, hogy rendszeresen figyeljünk a hirdetéseket, jelöljünk ki konkrét napokat, órákat, amit az álláskeresésnek szentelünk.

Szánjuk rá az időt az álláskeresésre!

Ha épp nem dolgozunk, akkor foglaljuk le magunkat az álláskeresés időszakában. Az időnk egy részét fektessük saját magunk fejlesztésére. Elvégezhetünk egy online tanfolyamot, önkénteskedhetünk, vagy végezhetünk olyan gyakornoki munkát, ami kapcsolódik az adott pozícióhoz.

Amikor állást keresünk, ne csak azt nézzük meg, hogy mi az, ami elérhető, hanem nézzük meg azt is, hogy hova jelentkezünk. Végezzünk tehát kutatást, nézzünk utána, hogy mit csinál a vállalat, milyen értékei vannak, milyenek a fizetések és milyenek a fejlődési lehetőségek.

#állás #álláskalauz #álláskeresés #munka #job #karrier