ttttt 3Dimenziós nyomtatás, a jövő technológiája

3Dimenziós nyomtatás, a jövő technológiája

Napjainkban, amikor a NASA űrprogramjának keretein belül nyomtatóval készült pizzát is fogyaszthatnak az asztronauták, az élet számos területére beszivárog a 3D technológiával készült termékek kínálata. Az eljárás lényege abban rejlik, hogy a számítógépbe táplált adatok és a beállított paraméterek alapján a nyomtató megalkotja a kívánt háromdimenziós terméket. Ma már nyomtatnak hangszereket, aranyat, marhasültet, csokoládét, cipőt, gázturbinát, sőt egy kínai cég 10 családi házat képes előállítani 3D-s nyomtatással 24 óra leforgása alatt. Ki hitte volna akár pár éve, hogy ilyesmi lehetséges? Ez a technológia olyan elképesztő lehetőségek sorát kínálja, mely alapjaiban változtatja meg a termelésről alkotott elképzeléseinket.

Ez már nem is a távoli jövő eszméje, a 3D-s technológia itt kopogtat az ajtónkon. Pár éven belül jelenlétük ugyanolyan természetessé válik, mint a maga idejében szintén óriási újdonságnak számító mobiltelefonok, vagy az internet. És ezek nem is voltak olyan régen, hiszen sokan emlékszünk még a mobil- és számítógépmentes időkre.

A 3D nyomtatás egyik különleges fajtája a hallókészülékek terén szolgál számos újdonsággal. Az így megalkotott készülékek tökéletesen személyre szabottak, és diszkrét megoldást nyújtanak használóiknak, legyen szó akár kisebb, akár súlyosabb fokú halláscsökkenésről. Ezek a fülbe rejthető kis készülékek pontosan a fül formájának megfelelően jönnek létre, így viseletük nagyon kényelmes.

A 3D LED technológia ilyen célú alkalmazása Magyarországon egyedülállóan a Victofon Kft. hallásgondozóiban érhető el. Az eljárás nagyszerűsége és különlegessége abban rejlik, hogy a nyomtatóból kikerült pici hallásjavító eszköz háza pontosan illeszkedik, tökéletesen belesimul a fülbe. A 3D-s technológiával nyomatott készülékek kisebbek, esztétikusabbak, komfortosabbak és szinte észrevétlenek.

Victofon Kft. több mint 20 éve a hallás szolgálatában.


SFbBox by Enter Logic
A kiadó nem vállal felelősséget a Lépés Magazin-okban vagy a weboldalon megjelenő reklámanyagok, hirdetések tartalmáért és azokból fakadó esetleges károkért. Az oldalon megjelenő hírek,- kapcsolódó grafikai elemek, képek, stíluslapok és egyéb szövegek, tartalmak a Lépés Magazin kiadójának szellemi tulajdonát képezik. Tilos azok másodközlése, nyomdai vagy internetes megjelenítése, a kiadó előzetes írásos engedélye nélkül.


© Lépés Média Group Kft. - 2012 - Az oldallal kapcsolatban minden jog fenntartva. - Készítette: Körvonal - Design: SipyMűvek