Hírek

Zöld energia és kedvezőbb parkolási díjak Székesfehérváron a Belváros Parkolóházban

Zöld energia és kedvezőbb parkolási díjak Székesfehérváron a Belváros Parkolóházban

Kép forrása: Green Point Garage Kft.

Székesfehérvár egyetlen parkolóháza, mely a Távírda utcában található, fontos lépést tett a megújuló energiák kihasználása terén. A Belváros Parkolóház tetőfelületére egy 42 kW-os napelem rendszer került, amely az épületet képes annyi árammal ellátni, hogy zölden működhessen, így az autók elektromos töltése is ezentúl környezetbarát módon történhet.

 

A parkolóház megépülése óta környezetbarát és innovatív technológiai eszközöket használ. Az elektromos autótöltés mellett a rendszám felismerő rendszer, a szinte vízmentesen működő autómosó, vagy a kamerával őrzött parkolók segítik a biztonságos parkolást és kényelmet. A mostani napelemes beruházásnak köszönhetően a parkolási díjak is kedvezőbbé váltak, pénztárcakímélő belvárosi parkolást nyújtva a városlakóknak és látogatóknak. Az erős inflációs környezet ellenére a Belváros Parkolóház idén már csak 300 Ft/óra áron kínálja a parkolást, ami jelentős kedvezmény a tavalyi 390 Ft/órához képest, valamint az utcai 400 Ft-os parkolási díjhoz képest.

Az új napelemes rendszer nem csupán zöld energiaforrást biztosít az épületnek, hanem példát mutat a környezetvédelem iránt elkötelezett vállalkozásoknak és lakosoknak. Az ilyen típusú zöld és környezetvédelmi projektek egyre fontosabbak, hiszen hozzájárulnak a klímaváltozás elleni küzdelemhez, Székesfehérvár városa pedig ismét közelebb került a fenntartható városfejlődéshez.

 

Belváros Parkolóház

8000 Székesfehérvár, Távirda utca 1-3.
+36-70-674-9359

hello@belvarosparkolohaz.hu

https://www.belvarosparkolohaz.hu/

 

LM