Hírek

Adient Hungary Kft. 20 db számítógépet adományozott

Adient Hungary Kft. 20 db számítógépet adományozott

Kép forrása: Adient Hungary Kft.

Az átadó 2023. március 21. (kedd), 9 órakor került megrendezésre a Székesfehérvári Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda Általános Iskola És Speciális Szakiskola épületében.

 

Nagy öröm volt számunkra, mikor az Adient Hungary Kft. megkeresett minket adományozási szándékával. Ez az adományozás is a „Blue Sky” programjuknak köszönhető, amelynek lényege a társadalmi szerepvállalás, a helyi közösségek támogatása.

A jótékonysági program keretein belül, az Adient 20 darab számítógépet adott át iskolánknak, amelyből 10 darabot intézményünk informatika termébe fogunk elhelyezni, így ezekkel a korszerű eszközökkel tudjuk fejleszteni diákjaink tudását, míg a másik 10 darabot az Arany János EGYMI Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Iskolájának ajándékoztunk tovább. A számítógépeket Lócska Dávid, az Adient Hungary Kft. HR menedzsere adta át Szépné Reményi Annamária, Tagintézmény vezetőnek. Az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményt Mészárosné Törzsök Zsuzsa, Intézményvezető asszony képviselte.

2009-ben Intézményünk bevezette a kompetencia alapú oktatást, melynek legfőbb hozománya, hogy megismertettük tanulóinkkal a különböző kooperatív technikákat. Mindennapi munkák része az IKT eszközök alkalmazása az oktatásban. Kevesebb papíralapú tananyagot használunk, ezzel is erősítve a fenntarthatóságra, és takarékosságra nevelést.

Minden osztályba igyekszünk fejlesztő feladatokat alkalmazni, ezért elsősorban a szem kéz koordináció fejlesztésére használjuk majd az új eszközöket játékos formában.

„Nagyon fontosnak találjuk a helyi közösségek támogatását, hogy minél színesebbé tegyük a környezetünket. Örülünk, hogy a számítógépek jó helyre kerülnek.”- nyilatkozta, Lócska Dávid (Adient Hungary Kft.- HR Manager)

A rendezvényen az iskola diákjai is részt vettek, akik nagy lelkesedéssel várták az adományt.

LM