Hírek

A Booking.com főszezonban nem fizetett házigazdáknak

A Booking.com főszezonban nem fizetett házigazdáknak

Kép forrása: ©joeppoulssen/123rf.com

Az elmúlt hetekben a nyaralók házigazdái váratlan kihívással találták szemben magukat – a Booking.com késedelmes kifizetéseivel. Úgy tűnik, a cég egyedi tervezésű fizetési platformjának technikai hibája lehet a felelős. A probléma, amely különösen az európai vendéglátókat sújtja, felfordulást okozott, így hosszabb időre elmaradt a várt bevételük. Az Egyesült Államokban a Booking.com egy másik fizetési megoldást kínál, a Payments by Booking.com-ot, amely másképp működik.

 

A Booking.com e-mailje a pénzügyi karbantartásról, amely késlelteti a házigazdák kifizetését

Íme, a Booking.com üzenete, amelyet néhány héttel ezelőtt több száz házigazda kapott, főleg Európában.

„Azért írunk, hogy tájékoztassuk, hogy 2023. július 1. és 11. között karbantartást végzünk pénzügyi rendszerünkön, az általunk kínált termékek és szolgáltatások fejlesztésére irányuló folyamatos erőfeszítéseink részeként. Ebben az időszakban néhány pénzügyi szolgáltatásunk érintett lesz. A június 28-tól kezdődő foglalási kijelentkezések kifizetését 2023. július 24-ig egy összevont fizetéssel dolgozzuk fel. A szokásos kifizetési ütemezés várhatóan 2023. július 27-én folytatódik."

A Booking.com azt állítja, hogy frissítéseket és fejlesztéseket fognak végezni pénzügyi rendszerükön. 2023. július 1. és július 11. között dolgoznak ezen. Ez alatt a 11 nap alatt bizonyos pénzügyi szolgáltatásaik – a pénzkezelés módja – nem a megszokott módon működnek, mert frissítés alatt állnak.

Ha a vendégek június 28-a után bármikor kijelentkeznek nyaralójukból, az ingatlantulajdonosok általában ezekért a bérleti díjakért fizetett összeget nem fogják azonnal megkapni, mint általában. Ehelyett a Booking.com összegyűjti ezeket a kifizetéseket, és 2023. július 24-én egy kötegben elküldi.

Ezután azt várják, hogy 2023. július 27-ig minden visszatérjen a szokásos ütemtervhez. Ez azt jelenti, hogy július 27-e után a házigazdáknak minden kijelentkezésért egyedi kifizetést kell kapniuk, ahogyan Ön általában tenné, nem pedig egy nagy tételben.

Nos, ha „karbantartásnak” nevezzük a házigazdákat zavarónak, eufemizmusnak tűnik.

Főszezonban nincs házigazda kifizetés – mit gondolnak erről a Booking.com házigazdái?

A Booking.com Partner Hub-on a házigazdákkal kapcsolatos panaszok elemzése alapján az elsődleges probléma az, hogy a Booking.com úgy döntött, hogy karbantartást végez pénzügyi rendszerében a csúcs üzleti időszakban. Ez a döntés késedelmes kifizetésekhez vezetett az üzleti partnereknek, különösen a kisvállalkozóknak, ami jelentős pénzügyi nehézségeket okozott számukra.

 

A legfontosabb pontok a következők:

Késleltetett fizetések: A Booking.com azon döntése, hogy a partnerei legforgalmasabb időszakában karbantartást végez, késedelmes kifizetésekhez vezetett. Sok cégtulajdonos úgy érzi, hogy ez a művelet a rossz ügyfélszolgálatot tükrözi. Ez tovább növelte az aggodalmakat, mivel a Booking.com már lassabb fizetéssel rendelkezett, mint más cégek, például az Airbnb.

Gyenge kommunikáció és támogatás: A cégtulajdonosok nehezen kapnak egyértelműséget vagy támogatást ebben a kérdésben a Booking.com-tól. Az ügyfélszolgálat, amely nagyrészt call center-alapú, nem tudott kielégítő válaszokat vagy megnyugvást adni.

Aggodalmak a pénzügyi stabilitással kapcsolatban: Több cégtulajdonos aggódik a Booking.com pénzügyi stabilitása miatt. A fizetések késése és a rossz kommunikáció olyan (alaptalan) találgatásokhoz vezetett, hogy a cég csődbe kerülhet, ami tovább fokozza az aggodalmakat.

Negatív hatás az üzletre: A késedelmes kifizetések kihívások elé állítják a vállalkozásokat, különösen azokat, amelyek a működési költségek, például a takarítás és a karbantartás azonnali kifizetésétől függenek. Néhányan kifejezték, hogy a fizetési problémák elkerülése érdekében utasíthatják az ügyfeleket, hogy mondják le foglalásukat, és közvetlenül foglaljanak.

Felhívás kollektív fellépésre: Az üzleti partnerek megvitatták a helyzetre adott különféle válaszokat, például a médiához való eljutást, a vezérigazgatóval való kapcsolatfelvételt, a csoportos kereset indítását vagy az ombudsmannak történő jelentéstételt a megoldás érdekében.

 

Következtetés

Összefoglalva, a közelmúltban tapasztalt fizetési késések, amelyeket a Booking.com nyaralóház-szolgáltatói tapasztaltak, rávilágítanak a megbízható, robusztus pénzügyi rendszerek kritikus fontosságára a digitális bérleti piacon. Ez az incidens, amelyet különösen az európai vendéglátók éreztek, aláhúzza az átláthatóság és a hatékony problémamegoldás szükségességét. Mivel a Booking.com a probléma megoldásán dolgozik, egyértelmű, hogy a bizalom, a kommunikáció és a megbízhatóság továbbra is alapvető fontosságú a nyaralók bérlésével foglalkozó összes fél közötti bizalom megőrzésében.

 

rentalscaleup.com