Család

Boldog családi élet 3 egyszerű lépésben

Boldog családi élet 3 egyszerű lépésben

Kép forrása: pixabay.com

Ma mindenki szeretne boldog lenni, de sokan az érzés közelébe sem férkőznek. Mindig lesz egy olyan üresség, amit semmi nem tölt be, és sokan egész életük során keresik a válaszokat.

 

Jobb adni, mint kapni

Az emberi élet nagyon rövidre lett szabva, úgyhogy nem szabad a negatív dolgok mellett megállni. Éljünk nagylelkű életet, amiben az adásra koncentrálunk, ami sokkal jobb érzéssel tölti el az embert a kapásnál. Ha arra figyelünk, hogy miként tehetnénk boldoggá a családunkat, akkor nem arra koncentrálunk, hogy ők miért nem tesznek boldoggá. Szerencsére ezek a tulajdonságok ragadósak, úgyhogy a végén mindenki a másik boldogságát fogja keresni.

Titkos szavak

A családban nagyon fontos pár szó, amit a nap folyamán többször kipróbálhatunk. Ezek a:

  • köszönöm

  • bocsánat

  • szeretlek

Ennek a három szónak mindennél nagyobb ereje van, de egyre kevesebben használják. Ha például valaki tesz értünk valamit, legyen az egy kávéfőzés, akkor köszönjük meg. Ha olyat mondtunk hirtelen, amit mi sem gondoltunk komolyan, és tudjuk, hogy a másikat megbánthattuk vele, akkor kérjünk bocsánatot. Az is jó, ha legalább naponta egyszer elmondjuk a párunknak és a gyerekeknek, hogy mennyire szeretjük őket.

Kommunikáció

Bár holnapig sorolhatnánk a különböző tulajdonságokat, azonban a kommunikáció kicsit felette áll mindnek. Sajnos egyre többször tapasztaljuk, hogy a mai emberek inkább a képernyőbe menekülnek, így egyáltalán nem beszélgetnek egymással. A napi alap szóváltás helyett meséljük el, hogy milyen napunk volt, hogy érezzük magunkat, és hallgassuk meg a másikat.

(LM)