állás kalauz

Milyen lenne egy napod az új munkahelyen?

Milyen lenne egy napod az új munkahelyen?

Kép forrása: pexels.com

Általánosságok helyett konkrétumok – annyiszor halljuk, olvassuk ezt az álláshirdetésekkel kapcsolatban, hogy nemrégiben felütötte fejét egy trend. Ez pedig nem más, minthogy az álláshirdetésben pár mondat szó esik arról, hogy hogy telik majd el egy napja annak, aki betölti a munkakört.

 

Mikor érkezik be a munkahelyére, melyek az első mozzanatok, egy kávé és egy pár perces reggeli beszélgetés belefér, vagy rögtön irány a munka? Kivel találkozik majd a munka közben, kinek tartozik beszámolási kötelezettséggel, kitől kérdezhet, kinek segíthet és ki segíthet neki? Hány emberrel lesz napi kapcsolatban? Milyen munkakörnyezet veszi körül, mennyien dolgoznak egy helyiségben, mire készüljön? Egész napos nyüzsgésre vagy mindenki csendben végzi a munkáját? Hogy zajlik egy munkahelyi ebéd? Gyorsan bekapnak egy pár falatot, vagy van idő elmenni valahova ebédelni, jókat beszélgetni? Meddig tart a munkaidő, gyakori-e a túlóra? Milyen a hangulat a munkahelyen?

Ezek mind fontos kérdések és ha az álláshirdetésbe beírjuk, hogy: Ilyen lesz egy napod az új munkahelyen, akkor ezekre már választ is kap a jelentkező.

Hol hirdessünk?

Állás, munka, job – az ember életének fontos része, akárhogy hívjuk is. Fontos, hogy olyan helyen hirdessük meg az állást, ahol rátalálnak az emberek. Az internet ma már szinte egyeduralkodó az álláshirdetések piacán, természetesen több más módja is van a hirdetések elhelyezésének, de ezek egyre kevésbé népszerűek. Az internet gyors és hatékony, persze nem mindegy, hogy hol hirdetünk. A Lépés Magazin oldalon ingyenes a hirdetés feladása, ezen a szórakoztató, érdekes tartalommal folyamatosan frissülő, dinamikusan fejlődő magazin pedig egyre több látogatót vonz. Így aki ingyenesen és hatékonyan szeretne hirdetni, itt jó helyen jár.

A jelentkezők figyelmének felkeltéséhez szükség van egy jó álláscímre, ezen kívül fontos, hogy pár mondatban mutassuk be a vállalatot, fogalmazzuk meg konkrétan és röviden, hogy mit kínálunk, hogy milyen elvárásaink vannak az új munkatárs felé. És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy egyértelműen leírjuk, hogy hogyan és meddig lehet jelentkezni az adott állásra.

#munkahely #állás #job #karrier #álláskalauz