állás kalauz

Kíváncsiság, mint előny a munkaerőpiacon

Kíváncsiság, mint előny a munkaerőpiacon

Kép forrása: pixabay.com

Számos ágazat küzd munkaerőhiánnyal hazánkban is, és ez a tendencia vélhetően a közeljövőben is folytatódni fog. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne kellene megküzdeni egy jó állásért, pozícióért. Álláskeresőként nem árt alaposan felkészülni a keresésre, hogy a lehető legjobb állást találjuk meg. Ez az álláshirdetők célja is, hogy olyan embert találjanak, aki a legjobban megfelel az adott pozícióra.

 

A hogyan mellett a hol is nagyon fontos kérdés ebben az esetben. Nyilván az álláshirdetés szövegezésének megvannak a maga szabályai, de még akkor sem biztos, hogy jó jelentkezőket találunk, ha betartjuk ezeket a szabályokat. és itt jön képbe a hol-kérdés. A Lépés Magazin most ingyenes hirdetésfeladási lehetőséggel várja az ügyfeleket, ez a szórakoztató, érdekes és friss tartalommal folyamatosan bővülő online magazin pedig egyre több látogatót vonz. Érdemes itt hirdetni, hisz itt rátalálnak a potenciális jelentkező a hirdetésekre.

Kíváncsinak lenni

Amikor egy állásra jelentkezünk, végezzünk kutatást. Akár pályázatot, önéletrajzot vagy kísérőlevelet írunk, vegyük figyelembe, hogy a munkaadók kíváncsiak arra, hogy mit is tudunk róluk és hogy miért pont őket választottuk. Ha utánanézünk a vállalatnak, ahová pályázunk, azzal máris előnyre tettünk szert. Így elérjük, hogy a munkáltató többet akarjon megtudni rólunk. Emellett azt is bemutatjuk és bizonyítjuk ezzel, hogy mennyi időt és erőfeszítést fordítottunk a vállalat és az ágazat felkutatására.

Fontos, hogy megismerjük a vállalati kultúrát és értékrendet is. Erre nemcsak azért van szükség, hogy imponáljunk, hanem a saját szempontjaink alapján is. Az álláshirdetések a legtöbb esetben erre nem térnek ki, de a vállalat honlapja nagy segítségünkre lehet ebben. A weboldalról általában megtudjuk, hogy mikor alapították a szervezetet, milyen szolgáltatásokat nyújtanak, mik az értékeik és a legfrissebb híreket is érdemes áttanulmányozni. A vállalat weboldalán kívül a közösségi média csatornákat is hasznos áttanulmányozni, sok érdekességre bukkanhatunk ugyanis.

#álláskalauz