állás kalauz

Így lesz világos és hatékony az álláshirdetés

Így lesz világos és hatékony az álláshirdetés

Kép forrása: pixabay.com

Hogyan és hol? Két fontos kérdés, amikor álláshirdetést adunk fel. Mielőtt hirdetnénk, érdemes tisztában lennünk azzal, hogy az álláshirdetés voltaképpen az adott állás reklámja. A célja pedig nem más, minthogy a legjobb jelentkezőt találjuk meg az állásra. Lehet egy hirdetés különleges, érdekes, rendhagyó, akár vicces is, de az alapvető fókuszpontról ne vegyük le a szemünket.

 

Hol hirdessünk?

Nyilván ott, ahol sok ember megfordul. Napjainkban az álláshirdetések java részét az interneten találjuk, ha rákeresünk a munka, hirdetés, állás szavakra, több ezer találatot kapunk. Hirdetőként érdemes olyan helyen is hirdetni, ami nem kifejezetten állásportál. gondoljunk arra, hogy az álláskeresők az álláskeresésen kívül is használják az internetet. Olvasnak, szórakoznak, érdekes tartalmak után kutatnak. Ezt pedig megtalálják a Lépés Magazin oldalon, ami egy dinamikusan fejlődő online magazin szórakoztató tartalommal. Ráadásul a hirdetésfeladási lehetőség ingyenes.

Hogyan hirdessünk?

Sok-sok cikk foglalkozik azzal, hogy milyen is a jó álláshirdetés. Ezekben általában leírják, hogy milyen az ideális felépítés és hogy mi mindenre kell figyelni. Plusz jó tanácsként érdemes hangosan felolvasni a hirdetést, amikor úgy érezzük, hogy már készen van. Gondolhatnánk, hogy egy egyszerű helyesírás-ellenőrző is elég lesz, hogy a helyesírási vagy nyelvtani hibáktól megszabaduljunk, azonban ez nem feltétlenül igaz. Szánjunk tehát néhány percet arra, hogy hangosan felolvassuk a hirdetést. Figyeljünk az elakadó mondatokra, az ügyetlen megfogalmazásokra. Egy szép, gördülékeny hirdetést ugyanis a potenciális jelöltek könnyebben elolvasnak.

Fontos, hogy világosan soroljuk fel az alapvető követelményeket. Egyes álláshirdetések az alapvető követelményeket szétszórják a szövegben, ami ezáltal zavaros és átláthatatlan lesz. Akkor járunk el jól, ha az összes olyan készséget, amire a jelölteknek szükségük van, felsorolás formájában közöljük. Így minden lényeges követelmény egyértelmű és könnyen érhető lesz. Ezzel pedig megnő az esélye annak, hogy több megfelelő jelöltet vonzzon az álláshirdetésünk.

#álláskalauz