állás kalauz

Hol és hogyan érdemes állást keresni az interneten?

Hol és hogyan érdemes állást keresni az interneten?

Kép forrása: pixabay.com

Manapság az internet a fő hirdetőfelület de újságokban is jelentetnek meg hirdetéseket. Neten számos oldalon, pl Workania, Profession, Jófogás, Jobinfo, Lépés Magazin, Jooble ahol lehet keresgélni akár otthonról végezhető munkát is.

 

Mivel az internet a háztartások többségében már jelen van kényelmesebb megoldás azt választani mivel ehhez nem kell kimozdulni sem otthonról csak bekapcsolni a gépet. Elég csak beírni a keresőbe, hogy álláslehetőségek és már ki is dob egy tucatot amik telis tele vannak hirdetésekkel.

Vannak olyan oldalak ahol főként vezető minőségben keresnek embereket mint a Profession vagy a Workania vagy a Lépés Magazin. Itt magasabb beosztású inkább iskolázott tapasztalattal rendelkező munkavállalókat keresnek. A többi hirdetőnél már kicsit szabadabb a mozgás több, illetve bővebb skálán futnak a lehetőségek. Sok helyen van megváltozott munkaképességűek számára is lehetőség, vagy részmunkaidőre de rengeteg az MLM munka vagy a kérdőívezés is. Sajnos a net térhódításával megszűntek az olyan bedolgozói munkák mint a gyári összeszerelés aminek akkoriban sok fajtája volt.

Milyen problémákba ütközhetünk közben és mit tehetünk ilyenkor

Sajnos sok esetben előfordul, hogy a meghirdetett állás lehetőség betelt vagy ami még bosszantóbb, hogy elérhetetlen. A weboldal nem található a megadott telefonszámot meg vagy nem veszik fel vagy folyton ki sípol. Ezekben az esetekben nem tudunk mást tenni mint nyelünk egy nagyot és tovább keresgélünk. Az MLM-es munkakörök inkább szociális rátermettebb embereknek valók aki hajlanak arra hogy telefonon vagy interneten felkeressenek bárkit akit meggyőzhetnek termékeik megvásárlásáról.

(LM)