állás kalauz

Fontos a home office?!

Fontos a home office?!

Kép forrása: pixabay.com

Különös irányba tart a világ, a koronavírus-járvány szinte mindent felborított. Vannak azonban olyan dolgok, melyektől eleinte ódzkodtak az emberek, később viszont már annyira megkedvelték, hogy nem szívesen mondanának le róla. Ilyen a home office-lehetőség is.

 

Home office – bő egy éve még csak ízlelgették a szót a munkavállalók és sokan el sem tudták képzelni, hogy nem az irodában töltik a mindennapokat, hanem otthon. Az otthoni iroda, otthoni munkavégzés azonban bejött, ma már az álláskeresők jó része kifejezetten olyan munkát keres, amit lehet otthonról végezni.

Önfegyelem, határidők

A home office nem való mindenkinek, hisz az, hogy otthon vagyunk, nagyfokú önfegyelmet kíván. A mosás, a főzés, a céltalan netezgetés, a takarítás mind elvonja a figyelmet a munkáról. És bár eleinte vonzó, hogy kényelmesen, pizsamában, papucsban dolgozatunk, egy idő után nyomasztóvá is válhat. Aztán ott a másik véglet, aki még este 10-kor is dolgozik, mert eszébe jut ez-az, vagy épp a főnöke gondolja úgy, hogy a munkavállaló éjjel-nappal rendelkezésre áll.

Nemrégiben végeztek egy kutatást, amiről kiderül, hogy az álláskeresők 75 százalékának fontos, hogy legyen lehetőség az otthoni munkavégzésre. A hibrid munkavégzést egyre többen preferálják és bizony már célzottan, így keresnek állást. A kutatásban megkérdezettek számára az lenne az ideális, ha két-három napot tölthetnének otthon és a többit az irodában, hisz úgy vélik, hogy hosszú távon csak a home office sem a legjobb megoldás.

(LM)