állás kalauz

Fellendülőben a vendéglátóipar

Fellendülőben a vendéglátóipar

Kép forrása: Lépés Magazin

A koronavírus-járvány igencsak megtépázta a vendéglátóipart, sokan kényszerültek bezárásra és sokan hagyták ott a szakmát. Sokan pedig a nyitás óta sem tértek vissza. A vendéglátásban nagy a munkaerőhiány és ha valaki állást keres, az talál is.

 

Ingyen hirdetés a Lépés Magazin oldalon

A Lépés Magazin honlapon ingyenes hirdetésfeladással várják az ügyfeleket, aki tehát állást, munkát kínál, érdemes élnie ezzel a lehetőséggel. Sok helyen lehet ma már állást keresni és állást hirdetni, azonban fontos, hogy a hirdetések eljussanak a célközönséghez, a potenciális pályázókhoz. Ha beütjük a google-ba, hogy job vagy állás, több millió találattal találkozunk, és sok esetben tanácstalanok lehetünk, hogy vajon hol is kezdjük a keresgélést.

Így van ez a vendéglátóipar esetében is, ahol a nagy munkaerőhiány magasabb fizetéseket és jobb körülményeket hozott magával. A vendéglátás mellett az egész élelmiszeripar is számos kihívással szembesült a járvány idején, és ezek azok a területek, ahol egyébként is nehezebb volt a munkaerő megtalálása.

Nehéz munka, de megéri

Hisz aki a vendéglátásban dolgozik hosszú órákon át van talpon, végez nehéz munkát, kell gyorsan dolgoznia és aki a vendégekkel is találkozik, annak fontos az is, hogy kedves legyen és a nehezebb esetekkel is bánni tudjon. Manapság szinte egyik napról a másikra el lehet helyezkedni a vendéglátásban, sok az üres állás, nem árt azonban hosszú távon gondolkodni és felmérni a lehetőségeket.

Fontos a kutatás, nézzük meg, hogy melyek azok az éttermek, ahol szívesen dolgoznánk és olvassunk utána a cégnek, a történetének, menjünk el oda vendégként, és figyeljük meg, hogy hogy zajlanak a dolgok. Ezek mellé a tapasztalatok mellé fontos, hogy keressük fel szakmai kapcsolatainkat és kérdezzünk bátran körbe, hogy nem tud-e valaki valamilyen jó állást, ami megfelel az igényeinknek. Segítsünk egymásnak, hisz ez semmibe sem kerül. Ha pedig megtaláltuk álmaink munkáját, készüljünk fel alaposan az állásinterjúra és próbáljunk meg lazán, mégis komolyan viselkedni. Ne csak arra készüljünk, hogy bennünket fognak kérdezni, hanem mi is készüljünk kérdésekkel, ha valamire kíváncsiak vagyunk, bátran tegyük fel ezeket a kérdéseket.

(LM)