állás kalauz

Felkészülés egy álláshirdetés megírására

Felkészülés egy álláshirdetés megírására

Kép forrása: pixabay.com

Sokan azt gondolják, hogy milyen nehéz is megírni egy önéletrajzot vagy egy motivációs levelet, de álláshirdetést sem könnyű. A cél egyértelmű, megtalálni a legjobb jelentkezőt az adott pozícióra. Ehhez azonban nem árt egy kis felkészülés.

 

A versenytársak tanulmányozása

Így hasznos, ha elolvasunk más álláshirdetéseket. Ugyanis, ha egyedi hirdetést szeretnénk, ami különleges, amire felkapják a fejüket a jelentkezők, akkor tisztában kell lennünk azzal, hogy milyen a nem egyedi hirdetés. A hirdetésünknek tükröznie kell a vállalkozásunkat, ehhez azonban kutatást kell végeznünk a versenytársainkról.

Ha van egy szabad negyedóránk, töltsük azt azzal, hogy megnézzük a versenytársak álláshirdetéseit, ideális esetben olyanokat, melyek a miénkhez hasonló szerepköröket hirdetnek. Jegyezzük fel, hogy mi tetszik ezekben a hirdetésekben és mi nem tetszik. Gondoljuk át, hogy mi működik jól és mi nem. Nézzük meg, hogy milyen nyelvezetet használnak a hirdetésben.

Miközben más álláshirdetéseket nézegetünk, azt is nézzük meg, hogy a mi területünkön belül milyen fizetések és juttatások vannak hasonló munkakörökben, és hogy egyáltalán versenyképes-e az, amit mi kínálunk.

Ha nem, akkor megvan rá az esély, hogy más cégek lecsapnak a tehetségekre. Ilyenkor fontoljuk meg a javadalmazás kiigazítását vagy gondoljuk át, hogy mekkora előzetes tapasztalatra van szükségünk a meghirdetett álláshelyhez.

A hirdetés megírásakor érdemes hasznos információkat is nyújtani a jelentkezőknek, így a munkaidőről, az utazással kapcsolatos tudnivalókról, és így tovább.

Hol hirdessünk?

Ha megírtuk az álláshirdetést, igyekezzünk olyan helyen hirdetni, ahol sokan rátalálhatnak. Nyilván adódik az álláskereső portálok használata, de érdemes olyan helyen is hirdetni, ami nem kifejezetten erre specializálódott. Mint például egy online magazin, ahol nagyon sok látogató van jelen, ahol a friss, érdekes és szórakoztató tartalom vonzza az olvasókat, olyanokat is, akik épp állást keresnek. A Lépés Magazin egy ilyen oldal, ahol ráadásul ingyenes a hirdetésfeladás.

#álláskalauz