állás kalauz

Az álommunka nyomában

Az álommunka nyomában

Kép forrása: pixabay.com

A munka életünk fontos része, életünk egyharmadát, sőt, sok esetben többet is, a munkahelyünkön töltünk. A munkát ne kötelező rossznak tekintsünk, ne csak olyan dolognak, amiért pénzt kapunk, hogy megélhessünk. A munka igenis lehet élvezet, ha megtaláljuk az álommunkánkat és álommunkahelyünket, igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat. De hogy eredjünk az álommunka nyomába?

 

A kezdetek

A pályaválasztás minden fiatal életében fontos, de sokan csak évekkel, vagy akár évtizedekkel később jönnek rá, hogy rosszul választottak. Ilyenkor bátran változtassunk a dolgokon, sosem késő tanulni, sosem késő váltani, új utakra lépni. Ahhoz, hogy álmaink állását megszerezzük, sok önismeretre, kitartásra és kreativitásra van szükség. Fel kell mérni először is, hogy mi tesz minket boldoggá a munkahelyen? Készítsünk egy listát az ideális munkákról, ez lehet konkrétan munkakör vagy akár munkahely is. Írjunk le mindent, ami az álommunkával kapcsolatban eszünkbe jut, ez lehet akár a fizetés, a munkaidő, munkakultúra is. Az álmainkat részletesen fogalmazzuk meg, így tudunk majd határozott lépéseket tenni, döntéseket hozni.

A munkakeresés

Készítsünk profi, karrierspecifikus önéletrajzot, ehhez pedig egy olyan kísérőlevelet, ami az adott munkakörre, munkahelyre van szabva. Ebben ismertessük készségeinket, tapasztalatainkat és bátran legyünk lelkesek, ha ez őszintén jön belőlünk. Figyeljünk az online jelenlétünkre, a leendő munkáltatónk szinte biztos, hogy utánunk fog nézni az interneten, a közösségi médiában is. Koncentráljunk azokra a szakmákra, melyek valóban érdekelnek minket és csak ezekre jelentkezzünk. Keressünk kapcsolatokat, kapcsolódási pontokat. Ez lehet egy sportbaráti kapcsolat, vagy akár gyermekeink által létrejött szülői kapcsolat. Ha megvannak ezek a pontok, ha szorgosan építjük kapcsolati hálónkat, egy idő után összeérnek a szálak és máris álmaink munkahelyén találjuk magunkat.

Ingyenes hirdetési lehetőség a Lépés Magazin oldalon

Ha pedig állást kínálunk, tegyük azt olyan helyen, ahol a jelentkezők rátalálnak az általunk kínált állásra. Mint a Lépés Magazin, ami egy dinamikusan fejlődő oldal. Hírekkel, érdekességekkel a nagyvilágból, utazási tippekkel, a technológiai világ nóvumaival. Érdekes, színes és friss hírekkel a nagyvilágból és hazánkból, egy hely, ahol kikapcsolódhatunk és emellett még hirdetéseket is böngészhetünk. Aki állást, munkát hirdet, itt ingyen megteheti. Legyen akár az állás, a munka, a job a kulcsszó, a Lépés Magazinban most ingyenesen hirdethetünk.

Állás Kalauz