állás kalauz

Álláshirdetés feladása a Lépés Magazin oldalán

Álláshirdetés feladása a Lépés Magazin oldalán

Kép forrása: pixabay.com

A koronavírus járvány az elmúlt években átrajzolta a gazdaságot. Munkahelyek szűntek meg, nőtt az álláskeresők száma, aztán normalizálódott a helyzet, a szüneteltetett cégek közül sok újra indult, de alakultak új vállalkozások is.

 

A turizmusban és vendéglátásban dolgozók helyzete a legnehezebb jelenleg munkaerő kérdésében is, hiszen sok étterem zárt be azért, mert munkaerőhiánnyal küzdött, és végül le kellett húznia a rolót, de akadtak, akik új vállalkozásba kezdtek. A munkakeresőből is sok van, ezért fontos, hogy a munkatársakat keresők és a munkát keresők egymásra tudjanak találni.

Számos lehetőség van ma már az álláshirdetések feladására, hiszen már a közösségi médiában is találhatunk ilyen csoportokat, ahol adott szakma vagy terület álláshirdetéseit találhatjuk meg. Sokak azonban úgy érzik, hogy a közösségi média felületein hirdetett állásokat nem lehet komolyan venni, esetleg túl szépek, hogy igazak is legyenek. Inkább más online hirdetési lehetőséget keresnek, mint mondjuk a Lépés magazin álláshirdetési lehetősége.

Mit kell tennünk, ha a Lépés magazin oldalán keresnénk új munkatársakat?

A Lépés Magazin oldalán már nemcsak az Állás Kalauzban található hasznos cikkeket olvashatjuk, hanem álláshirdetések között is böngészhetünk, sőt, állásokat is hirdethetünk. Ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy regisztrálunk a Lépés magazin Álláshirdetések feladása fül alatt, amit e-mail címmel és Facebook fiókkal is megtehetünk. A regisztráció egyszerű és gyors, ezt követően pedig már hirdethetünk is.

Az álláshirdetés feladásánál mindenképp célszerű leírni, hogy milyen állásról van szó, mik a feltételek és elvárások, és manapság már az is lényeges kérdés, hogy online vagy offline munkavégzésről van szó, illetve, hogy van-e lehetőség home office megoldásokra is. A bérezést nem kötelező feltűntetni, és manapság olyan cég is akad, akik az önéletrajzban kéri a bérigény feltűntetését.

Ingyenes lehetőség a Lépés magazin oldalán

A koronavírus járvány miatt több online felület is úgy döntött, hogy ingyenessé teszi az álláshirdetési lehetőségeket, és ez a Lépés magazin esetében sincs másként. Az álláskeresők természetesen eddig is ingyen válogathattak a meghirdetett állások között, de most az állást kínálóknak sem kell fizetni azért, hogy hirdetést adhassanak fel. A koronavírus járványnak köszönhetően egyre több a home officeban végezhető állás is, így érdemes a tőlünk távolabb lévő székhellyel rendelkező cégek állásajánlatait is szemügyre venni.

(LM)