állás kalauz

A világ legjobb állásai

A világ legjobb állásai

Kép forrása: pexels.com

A mindennapokban sokan elgondolkodnak azon, hogy vajon élvezik-e a munkájukat. Ha a válasz nemleges, akkor irigykedve nézzük azokat, akik boldogok, vagy legalábbis annak tűnnek a munkájukban.

 

Sokan kíváncsiak arra, hogy melyik is a világ legjobb munkája, számos cikk született már ebben a témában. De mint az élet minden területén, itt sem csak egy oldala van az éremnek. Vannak olyan munkák, melyek első hallásra a világ legjobbjának tűnnek, azonban a valóság mégsem teljesen olyan, mint az álomkép.

Álmaink munkája

Aki szereti a csokoládét, annak igazi álommunka lehet a csokoládé-tanácsadó, azonban ez sem csak arról szól, hogy az emberek finom csokoládékat kóstolgatnak napi 8 órában. Csokitanácsadóként lehetséges nagy márkákkal és kis kézműves műhelyekkel együtt dolgozni, akár az értékesítésben is. Sőt, manapság már, csakúgy, mint például a borokkal, vagy a kávékkal kapcsolatban, már a csokoládé-tanfolyamok is vannak, ahol megtanítják az embert profi módon csokit kóstolni. És ha már az élvezeteknél tartunk, jöjjön egy másik álommunka, a sörkóstolóé. Számos sörfőzde alkalmaz technológusokat, hogy ellenőrizzék az ital minőségét, mielőtt az forgalomba kerül. Ez persze nem arról szól, hogy minél rövidebb idő alatt minél több sört meg tudjon valaki inni, sokkal inkább az ízleléssel van kapcsolatban, és ez is sok-sok tanulással jár.

A világ új tájain

Napjainkban egyre-másra jelennek meg az egzotikus helyek, szigetek álláshirdetései, ahol például szigeti gondnokot vagy olyan valakit keresnek, aki fellendíti a turizmust az adott helyen. 2009-ben például a Nagy-korallzátony szigeteire kerestek gondnokot, és ezt a világ legjobb munkájaként hirdették meg. A pozícióhoz tartozó feladat pedig nem volt más, mint a sziget népszerűsítése. Ben Southall, a nyertes, 73400 fontot kapott azért, hogy hat hónapig éljen az egyik szigeten, ússzon, blogot írjon, jól érezze magát. Nem is hangzik rosszul, igaz? Még ha nem is jönnek velünk szembe minden nap ilyen lehetőségek, a turizmus számos állást kínál, így ha szeretünk utazni, érdemes ezeket a lehetőségeket is feltérképezni.

#állás #álláskalauz