állás kalauz

A sikeres toborzás alapjai

A sikeres toborzás alapjai

Kép forrása: pexels.com

Egy világos és hatékony  álláshirdetés megírása az első lépés egy sikeres toborzási kampányhoz. Gyorsabban vonzza a megfelelő jelölteket, ez pedig csökkenti a felvételi időt és a hirdetési költségeket is. Emellett pedig egy jól megírt álláshirdetés remek első benyomást nyújt a jelölteknek, mind a munkakörről, mind a vállalatról.

 

Még mielőtt rátérnénk a hogyanra, érdemes azt is figyelembe venni, hogy az elkészített álláshirdetést hol publikáljuk. A Lépés Magazin oldalon ingyenes hirdetés feladására van lehetőség, így aki munkát kínál, most ingyenesen megteheti ezt ezen a szórakoztató, sokrétű, egyre több látogatót vonzó weboldalon.

Munka, job, állás – akárhogy is nevezzük, életünk fontos része a munkahelyünk, időnk jó részét ugyanis ott töltjük. Állást kínálóként fontos, hogy a legjobb jelöltet találjuk meg az adott pozícióra, ebben pedig az álláshirdetés szövegezése az első pillér.

A hirdetés megfogalmazása

Győződjünk meg arról, hogy tudjuk, hogy milyen munkára keresünk embert. Mielőtt elkezdenénk megírni a hirdetés szövegét, legyünk biztosak abban, hogy tudjuk, hogy mi vár majd a munkavállalóra a vállalatnál. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a munkaköri leírás számunkra érthetetlen részeiből szemezgetünk, amivel bizony nem leszünk előrébb. Tehát ha a mi feladatunk egy olyan álláshirdetés megírása, amit nem látunk tisztán, akkor kérjünk segítséget, hogy mi is megértsük a feladatot.

Még mindig kényes kérdés a fizetés feltüntetése a hirdetésben, pedig ez a legjobb mód a szűrésre. Mindenki tisztában van azzal, hogy hozzávetőleg milyen bért kínál majd az új munkatársnak és milyen juttatásokat, mégsem teszik ezt közzé a hirdetésben. Ha úgy döntünk, hogy mi sem írjuk ezt le, akkor a versenyképes fizetés megjelölést is hanyagoljuk, mert ez voltaképp nem sok mindent mond. Ha leírjuk a fizetést, azzal több mindent is nyerünk, egyrészt csak olyanok fognak jelentkezni, akik számára ez elfogadható, így nem kell szembesülnünk az irreális elvárásokkal sem. Másrészt a jelentkező is tisztában lesz a szerepkör szintjéről.

#álláskalauz #job #munka #állás #álláshirdetés