állás kalauz

A legrosszabb állások

A legrosszabb állások

Kép forrása: pixabay.com

A világ legrosszabb állásainak listája sokakat foglalkoztat, talán a nehéz napokon keresünk vigaszt, hogy mégsem olyan rossz a helyzetünk, esetleg érdekel, hogy a mi munkánk rajta van-e a listán. A világ legrosszabb állásainak nyomába sokan eredtek már, azonban minden lista tartalmaz szubjektív véleményt is. Ha belegondolunk, ez logikus is, hisz az emberek nem egyformák. Lehetséges, hogy humán területen dolgozunk és irtózunk a számoktól. Akkor a legrosszabb munka lenne számunkra, ha excel-táblák között kellene töltenünk a mindennapokat. Mindenesetre vannak olyan munkák, melyeket a többség rossznak ítél. Mert veszélyes, kényelmetlen, taszító és így tovább. Ezeket a munkákat is el kell azonban valakinek végeznie.

 

Melyek a legrosszabb munkák?

A postai dolgozók munkáját sokan rossznak tartják, mert unalmas, monoton és még rosszul is fizet. Leveleket, postai küldeményeket szortírozni nem kellemes, mint ahogy csomagokat kézbesíteni sem. Legyen bármilyen az időjárás, ezeket ki kell vinni, ráadásul meg kell küzdeni a forgalmi dugókkal is.

A bányászok munkája sem csak játék és mese. A kosz, a por, a nehéz fizikai munka és annak a veszélye, hogy a bánya beomlik, igencsak népszerűtlenné teszi a bányászéletet. Veszélyesen és nem túlfizetve élnek a tűzoltók, akik mindig készenlétben vannak. Az állomáson alszanak, esznek és várnak arra, hogy azonnal reagáljanak a vészhelyzetekre. Szolgálat közben mérgező füstöt lélegezhetnek be és csupa veszély leselkedik rájuk.

Emberekkel dolgozni sem könnyű

A szociális munkásokat sem sokan irigylik, ők foglalkoznak a hátrányos helyzetűekkel, a betegekkel, nincstelenekkel, fogyatékkal élőkkel, árvákkal. Igazi elhivatottság kell ehhez a munkához, ráadásul sok elutasítással, előítélettel is szembesülnek a szociális szférában dolgozók. Mint ahogy a telefonos operátorok is, akik cégek nevében fogadják a hívásokat és az ügyfelek panaszait. Nem könnyű a helyzetük, segíteni szeretnének a sokszor keresetlen stílusban kommunikáló, felháborodott ügyfelekkel azonban nem könnyű.

A büntetés-végrehajtási tisztek börtönökben dolgoznak,k rabokat őriznek, nincs könnyű dolguk a mindennapokban. A rossz állások közé sorolják a csatornázási munkákat végzőket is, akik dugulásokat hárítanak el és mindenféle undorító dologgal találkoznak eközben. A halott emberekkel való foglalkozás is különleges képességeket kíván, holttesteket szállítani, boncolni, vizsgálni nehéz és sokak számára visszataszító, amellett, hogy tudjuk, hogy a halál az élet része.

Állás Kalauz