állás kalauz

A legfrissebb álláshirdetések nyomában

A legfrissebb álláshirdetések nyomában

Kép forrása: pixabay.com

Az álláskeresők számára nagyon sok lehetőség van arra, hogy megtalálják álmaik munkáját. Az internet korában már pillanatok alatt frissülhetnek a rendszerek, adatbázisok és sok helyen előnyben van az, aki az elsők között jelentkezik.

 

Érdemes tehát hirdetésfigyelőket beállítani, hogy az elsők között értesüljünk a számunkra megfelelő álláshirdetésekről, de érdemes folyamatosan böngészni is a lehetőségeket. A munkaajánlatok olykor váratlan helyekről érkeznek, például egy közösségi oldalon megosztja egy ismerősünk, vagy épp egy csoportbejegyzésben figyelünk fel rá. Aki munkát keres, érdemes nyitott szemmel járnia. És nem csak akkor, amimkor a legfrissebb állásokat böngészi, hanem mindenhol. Nem csak az interneten találkozhatunk állás hirdetésekkel, hanem bárhol, bármikor. Egy baráti beszélgetés során, a rádióban, egy óriásplakáton, egy újság hasábjain. Járjunk tehát nyitott szemmel, hogy megtaláljuk a legjobb állást, azt, amire vágyunk.

Ne csak az internetet nézzük!

Azt is vegyünk figyelembe, hogy ne csak egy álláshirdető portál kínálatából szemezgessünk, hisz sokan több helyen is hirdetnek ugyan, de vannak olyan munkáltatók, akik csak a legnagyobb állásportálokon teszik közzé hirdetéseiket. A keresésnél pedig figyeljünk arra, hogy a megfelelő szűrőket állítsuk be. Lehet, hogy egy ideig kellemes időtöltés mindenféle állások között böngészni, ez azonban olykor órákat elvesz az időnkből. Amikor pedig nincs időnk, akkor zavaró lehet, hogy olyan álláshirdetéseket látunk, melyek a mi szempontunkból egyáltalán nem relevánsak. Próbáljunk meg tehát  minden olyan dologra szűrni, szűkíteni, melyek elengedhetetlenül fontosak számunkra, de azért hagyjunk nyitott ajtókat is. Így tudunk hatékonyan állást keresni, és így találkozunk azokkal a hirdetésekkel, melyek számunkra megfelelnek.

A képesítés, szakmai tapasztalat és az egyéb fontos információk mellett nézzük meg azt is, hogy mit kínál egy adott cég. Számunkra fontos az otthoni munkavégzés lehetősége? Rajta, lássuk csak ezeket az ajánlatokat. A munkaajánlatok száma folyamatosan nő, ahhoz pedig, hogy az álláskeresés ne vegye el az egész napunkat, bizony kell a kínálatok szűkítése. Hisz ha érkeznek a friss ajánlatok, akkor nem elég egy profi önéletrajz, még motivációs levelet is kell írni, ami időbe telik. A munka, állás fontos része az ember életének, hisz időnk jó részét a munkahelyen töltjük. Olyat válasszunk, ami megfelel a képességeinknek és igényeinknek is, ne alkudjunk meg, hisz ez hosszú távon káros következményekkel járhat az egészségünkre nézve.

(LM)