Hírek

Két év kihagyás után újra CIB Italia Focitábor

Két év kihagyás után újra CIB Italia Focitábor

Kép forrása: pixabay.com

A koronavírus-járvány miatt két év kihagyással idén újra megrendezik Magyarországon a CIB Italia Focitábort, melyben 120, 10-14 éves fiatal teheti próbára képességét, a három legtehetségesebb pedig Olaszországban folytathatja a tréningeket.

 

A jövő héten hétfőtől péntekig tartó eseményt felvezető szerdai sajtótájékoztatón részt vett a program idei nagykövete, Alessandro Del Piero világbajnok olasz labdarúgó, aki 91 alkalommal öltötte magára hazája válogatottjának mezét. "Büszke vagyok arra, hogy képviselője lehetek ennek a nagyszerű kezdeményezésnek. Hosszú évek után tértem vissza Budapestre, és azt látom, a sport területén nagy lépést tett előre a város. Nemcsak a Puskás Arénára gondolok, hanem más sportlétesítményekre is. Magyarország képességei és elkötelezettsége okán nagyon sokat adhat a világnak" - fogalmazott a 47 éves sportember

Del Piero szót ejtett a keddi válogatott mérkőzésekről is: bevallása szerint őszintén bánja, hogy az olaszok 5-2-es németországi vereségét nézte a magyarok 4-0-s angliai diadala helyett. "Magyarországon az egyetlen olasz, aki most őszintén mosolyog, az Marco Rossi szövetségi kapitány. Nagyon jól tudom, milyen jó eredményeket ért el már a tavalyi Európa-bajnokságon is" - mondta a Juventus legendás játékosa.

Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatója többek között arról beszélt, hogy a kezdeményezéssel szerettek volna olyan tehetségeknek lehetőséget biztosítani, akik nem feltétlenül tudnának részt venni egy ilyen magas színvonalú edzésprogramban. Ezzel arra utalt, hogy idén főként hátrányos helyzetű települések iskoláinak tanulói vesznek részt ingyenesen az olasz szakemberek tréningjein. "Tegnap láthattuk, a futballnak milyen összetartó ereje van, főleg a fiatalok körében" - jelentette ki Simák.

Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke azt hangsúlyozta, hogy a két és fél éve tartó pandémia során a sport nagy hátrányt szenvedett, ezt mutatják a felmérések, melyek szerint romlott a gyerekek állóképessége és nőtt az elhízások száma ebben az időszakban. A programot támogató Intesa Sanpaolo bankcsoport és Generali csoport képviselői a társadalmi felelősségvállalás fontosságát emelték ki annak kapcsán, hogy olyan hátrányos helyzetű gyerekek lesznek a középpontban, akik nem is álmodtak ilyen lehetőségről.

LM