Hírek

Egyre népszerűbbek az erdei szálláshelyek

Egyre népszerűbbek az erdei szálláshelyek

Kép forrása: pixabay.com

Sokan szeretnek elbújni egy kicsit a világ elől, egyre népszerűbbek azok a szálláshelyek, ahol zavartalanul, nyugodtan el lehet tölteni egy pár napot. Az emberek ki vannak éhezve a közösségi élményekre, az együttlétre, a rendezvényekre, programokra. Nem véletlen, hisz az elmúlt időszakban nem bővelkedtünk az ilyenekben. A szállodák zsúfolásig telnek a hosszú hétvégéken, a belföldi turizmus lassan újra levegőhöz jut. Sokan a karácsonyi, szilveszteri időszakot is szállodában töltik, nem bajlódnak a sütés-főzéssel, sokan a nagy családdal utaznak.

 

Van azonban egy másik irány is, a befelé fordulás. Az elmúlt időszakban pedig ennek is egyre nő a szerepe. A közösségi oldalakon egyre több olyan szálláshely jelenik meg, ami zavartalan pihenést, a világ elől való elbújást kínálja. Ezek az erdei kis házikók a legtöbbször két- vagy négyszemélyesek, pároknak, családoknak kínálnak lehetőséget arra, hogy a csendben töltsék el az időt, hogy a természetből töltekezzenek. Az erdei vendégházak felszereltsége is teljesen változó, vannak egyszerűbb és modernebb felszereltségű kunyhók.

Erdő mélyén házikó

Kinek kinek a maga ízlése szerint. Ami közös ezekben, hogy általában önálló házikók az erdő mélyén, hogy teljesen zavartalan legyen a pihenés. Saját konyhával, fürdővel, általában étkezés sem jár az ilyen helyekhez, bár vannak, ahol lehet kérni. Aki viszont ilyen típusú pihenésen gondolkodik, aki szeretne elvonulni, egyedül lenni, azok számára általában nem megterhelő a főzés. Sok szálloda, vendégház a kiváló konyhájával is csábítja a vendégeit, de az ilyen típusú nyaralás esetében ez másodlagos szempont. A lényeg az, hogy az ember közel legyen a természethez, hogy le tudjon csendesedni.

Luxuspihenés miniben

Szalonnasütés, bográcsozás, dézsafürdő, szauna? Ezek mind vonzzák a látogatókat. Az ilyen házaknál jellemző felszereltség, a dézsafürdő és a szauna is. Hisz ide pihenni jönnek az emberek, kikapcsolódni, ehhez pedig maximálisan hozzájárulnak az ilyen élmények is. Sokan üzemeltetnek ilyen kis vendégházakat, az ilyen helyeken pihenők pedig valódi feltöltődést élhetnek át. Sokan az erdei házakban töltött időt kihasználják arra is, hogy internetmentesen töltsék el az időt. Bár ma már nehéz elképzelni, holott régen ez volt a természetes, de lehet tévé, rádió, internet nélkül élni. Az offline létnek rengeteg előnye van, és nem árt néha megtapasztalni ezeket. Jó alkalom erre egy ilyen pihenés is.

(LM)