érdekességek

Műfüves kertépítés apartmanokban is?

Műfüves kertépítés apartmanokban is?

Kép forrása: pixabay.com

A műfűről legtöbbeknek az a műanyag teríthető zöld borzalom jut az eszükbe, amin kis lyukak voltak, és szúrták az ember lábát. Természetesen ma már egyáltalán nem erről van, annyira, hogy vannak, akiket még meg is tud téveszteni, hiszen igazi fű hatását kelti. Napjainkban számos helyen találkozhatunk műfüves kertekkel, de akár közterekkel is. Számos olyan kutyafuttató és kutyapanzió található az országban, ahol nem igazi füvön, hanem műfüvön rohangálnak az ebek, de az otthonok kertjébe is javasolják, ahol kutyákat tartanak.

 

Nagyon sok játszótéren is megtalálhatjuk a műfüvet, hiszen egy gyerekbarát megoldásról van szó. De megannyi helyet lehet mondani, ahol ezt a megoldást választják: teraszok burkolására, a kert árnyékos részeinek füvesítésére, sportpályákra vagy rendezvényhelyszínekre is kerülhet. Emellett éttermekbe, kerthelyiségekbe is szokták használni ezt a megoldást, és még apartmanok kertjében is. Persze sokan úgy gondolják, hogy ahol van kert, oda miért nem kerül valódi fű. Nos, vannak helyzetek, amikor jobb megoldás a műfüves kertépítés.

Mit jelent a műfüves kertépítés, és miért jó?

A műfüves kertépítés lényegében arról szól, hogy műfüvet fektetnek le a kertben a valódi fű ültetése helyett. Ez azokban az esetekben jó megoldás, ahol a fű nagy igénybevételnek lenne kitéve, illetve még ott, ahol a gondozása nem igazán megoldható. Ha szép zöld gyepet szeretnénk, de nincs időnk, vagy lehetőségünk gondozni, nyírni és locsolni, akkor a műfű lehet a megoldás. Ahhoz, hogy a fű szépen fejődjön, és valóban szép is legyen, óvni kell a túlzott igénybevételtől, vagyis a folyamatos taposás és rohangálás nem igazán tesz jót neki.

Ezért is javasolják olyan kertekbe, ahol kutyák élnek, vagy gyerekek játszanak, mivel az ő ténykedésük komoly megterhelést jelenthet a valódi fűnek. Egyáltalán nem szép, ha a fűben kitaposott, kikopott foltok vagy utak vannak. Ennek elkerülés érdekében a műfüves kertépítést érdemes meggondolni. Az apartmanok esetében is jó megoldás, hiszen ki szeretne olyan helyet bérelni, ahol a nyugalmát a tulajdonos azzal zavarja meg, hogy lenyírja vagy locsolja a füvet.

A Pe-Ki Lux Apartman kertje is így került felújításra!

A Pe-Ki Lux Apartman Pétfürdő estében is felismerték a szék zöld gyep és a nyugalom fontosságát, a műfüves kertépítéssel mindkettőt tudják biztosítani vendégeik számára. Hiszen nem elégséges, hogy az épület új, a lakás pedig mindennel felszerelt legyen. A kert is fontos szempont azok számára, akik apartmant bérelnek, a Pe-Ki Lux Apartman Pétfürdő esetében ez meg is kapják. Lehetőség van itt grillezésre és szalonnasütésre is, és még azon sem kell aggódni, hogy a gyerkőcök esetleg letapossák a füvet, vagy hogy a tulaj megjelenik locsolni.

#műfű #apartman #kert