érdekességek

Hihetetlen felfedezés 800 millió évvel ezelőttről

Hihetetlen felfedezés 800 millió évvel ezelőttről

Kép forrása: pixabay.com

Az ember azt gondolná, hogy mindent látott hallott és tapasztalt már és mikor felbukkannak olyan érdekes hírek felfedezésekről mint a 800 millió éves halott nő, úgy érzi teljesen elveszíti a fonalat és felteszi magában a kérdést, hogy akkor most mégsem a dinoszauruszok uralták a földet legelőször? A lány a koporsóban pont ugyanúgy néz ki mint korunk bármelyik embere, kinek csupán ruházata volt olyan mint a régieké. Tisulsky hercegnő holttestét egy bányász találta meg mely márvány koporsóba volt elhelyezve egy különleges tartósító folyadékba téve.

 

Ruházatából és a koporsó anyagából ítélve gondolják, hogy nemesi származású lehet. Természetesen a felfedezés helyszínét azonnal ellepték a mindenféle hivatalos személyek és tudósok, miután bejelentették a helyi rendőrkapitányságon. Egyértelmű, hogy rögtön titokba burkolták az eseményeket magát a felfedezést és a későbbiekben a vizsgalati eredményeket is. Annyi mindenesetre kiderült, hogy az elhunyt lány 180 cm és 30 év körüli lehetett. Ez a felfedezés aztán újabb ásatásokat követett ezúttal teljes titokban.

A tudomány számára is van mindig újabb és újabb

A lelet egyik további érdekessége, hogy a folyadék elvonása után a lány teljesen elfeketedett ám miután visszapumpálták ismét olyan volt mint előtte. Ami fel vet egy újabb kérdést. Illetve ez a felfedezés gyakorlatilag rengeteget, úgy tűnik most alapjaiban ingott meg minden eddigi elmélet az emberek történelmével kapcsolatban. S bár a további kutatások teljes titokban folynak, ha meg is fejtik a jelenséget nem biztos, hogy a társadalom orrára kötik majd ha csak nem lesz szemfüles egy újságíró.

(LM)