érdekességek

Elektromos roller – nem csak jópofa, hasznos is

Elektromos roller – nem csak jópofa, hasznos is

Kép forrása: pixabay.com

Egyre többen vásárolnak elektromos rollert és használják azt a mindennapokban. Munkába, iskolába járáshoz, vagy csak egyszerűen kikapcsolódásként. De hogy miért is jó, ha van otthon egy elektromos roller?

 

Gyors és csendes,  környezetbarát és gazdaságos választás

Percek alatt eljuthatunk a célállomásra, sokkal gyorsabban, mint gyalog vagy akár biciklivel. Nem kell a dugóban ücsörögni az autóban, bosszankodás nélkül vághatunk át egy-egy parkon, rövidíthetjük le az utat. Az elektromos rollerek használatával a bolygót is kíméljük, nincs ugyanis károsanyag-kibocsátás, nincs kipufogógáz. Nem mellesleg alacsony az üzemeltetési költsége is, az áram ugyanis viszonylag stabil áron elérhető, sőt, még mi magunknak is elő tudjuk állítani úgy, hogy például napelemes rendszer szereltetünk fel. De ha nincs is napelemünk, akkor is költséghatékonyan fel tudjuk tölteni az elektromos roller akkumulátorát.

A karbantartási költségei is alacsonyabbak, mint például egy benzines robogóé. Kevés az alkatrésze, kisebb a meghibásodási lehetősége, a szakemberek azt tanácsolják, hogy évente kétszer azért nézessük át egy szakemberrel. Nem csak a fentiek miatt járunk jobban anyagilag, hanem azért is, mert nem lesz többé parkolási problémánk. Nem kell parkolódíjat fizetni a zsúfolt belvárosban, egyes rollereket magunkkal is tudjuk vinni, vagy lakattal rögzíteni. Ugyanúgy, mint egy kerékpárt. Időt és pénzt is spórolhatunk tehát, ha elektromos rollerre váltunk.

A töltést is sok helyen megoldhatjuk, nem csak otthon, munkahelyen is például vagy ha nyaralni megyünk. Az elektromos rollerekhez nem kell speciális kialakítású aljzat, ahol van dugalj, ott tudunk tölteni. Csakúgy, mint egy telefont. Ami pedig még mellett szól, hogy nem kell kötelező biztosítási díjat fizetni, mint egy autó vagy robogó esetében. Ezzel is több pénzünk marad.

Élmények sora vár ránk

Végezetül pedig itt vannak az élvezeti értékek. A fentiekből már látszik, hogy miért érdemes elektromos rollert vásárolni. Költséghatékony és rendkívül környezetbarát megoldás ez a közlekedésre, azonban nem csak erről szól. Hanem az élményről is. Az elektromos roller ugyanis nagyon menő, szórakoztató, nem lehet megunni.

Kalandokat kínál, mással össze nem hasonlítható élményt.  A szabadság érzését, a hűs szellő érzetét, a csendet és a játékosságot egyben. Az elektromos rollerek nem véletlenül egyre népszerűbbek. Többféle méretben és teljesítménnyel kaphatók, érdemes rászánni az időt a tökéletes roller kiválasztására.

(LM)