érdekességek

Csodálattal figyelünk mindent, ami különös vagy érdekes

Csodálattal figyelünk mindent, ami különös vagy érdekes

Kép forrása: pixabay.com

Olyan jelenségekre húzzuk rá az „érdekes” kifejezést, amik az ember számára furák, különlegesek, abnormálisak,- ez nem feltétlenül jelent rosszat- különlegesek. Ilyen bárki vagy bármi lehet szokásai, kinézete, kommunikációja, kisugárzása vagy életmódja által.

 

Eddig még nem ismert állat és növény faj mint pl. egy sétáló fa, vagy egy albínó teknősbéka, de lehet bármi más is különleges, amit már ismerünk és esetleg naponta látjuk, találkozunk vele mint pl a hangya, egy koala, ami a tévhittel ellentétben nem mackó, vagy a delfin, amit szintén sokan halnak gondolnak pedig ő vízi emlős.

Különleges lények milliói lakják e földet

Világunk tele van különleges jelenségekkel. Rengeteg csodálatos élőlény otthona a föld, beleértve az embert is,- bár ezt sokszor nehéz elhinni.- és számos ilyen élettelen dolog is létezik benne csak nyitott szemmel és szívvel kell járni. Na jó, azt, hogy nyitott szívvel nem szó szerint értettem. A lényeg az, hogy tudni kell észrevenni, meglátni a természetben történő érdekes, különleges jelenségeket amik csodálatos földünk részesei. Élővilága több csodát rejt mint azt mi gondolnánk, és hihetetlenül lenyűgöző.

Földünk nem csak szó szerint színes. Csodák milliói találhatóak meg benne. Rengeteg különleges élőlény otthona beleértve az embert is, és számos ilyen, élettelen dolog szintén létezik rajta. Érdekes lehet bármi ami a már ismert, esetleg a szerintünk normálistól elüt. Nem szó szerint. Ebbe a fogalomkörbe tartozhatnak pl az albínó állatok, illetve emberek. Az utóbbiak különösen. Sokan a majom ember kifejezés hallatán az emberszabású majmokra gondolnak, pedig egy igen különös és ritka genetikai hiba következményeképpen léteznek olyan emberek akiknek a testét a szőrzet teljes egészében lefedi. És ez csak egy, a rengeteg genetikai rendellenesség közül.

(LM)