érdekességek

Az egyedi és különleges pandora gyöngyök

Az egyedi és különleges pandora gyöngyök

Kép forrása: gyongyekszerbolt.hu

A nők általánosságban szeretnek egyedi, különleges ékszereket viselni, melyek könnyen kivívják mások figyelmét és dicsérő szavait. A pandora gyöngyök különlegességükkel, végtelen kombinációikkal és más-más típusaival, mintázataival, anyaghasználatukkal olyan ékszer különlegességek alapdarabjai, melyből mindenki megtalálja a magához illőt.

 

A változatos ékszerek elkészítéséhez, az újdonágok megálmodásához érdemes a pandora gyöngyöket választani, az ékszer készítője és viselője sem fog benne csalódni. Felhasználási lehetőségeinek sora igen hosszú, köszönhető a nagyobb lyukkialakításnak könnyedén fűzhető és ráadásul a lyukban akár a csomózás is elrejthető. Akár egy pandora gyöngy is fantasztikusan mutat egy karkötőre vagy medálképpen nyakláncra fűzve, akár a különböző típusú gyöngyök vegyítve is fantasztikus összhangot alkotnak.

Hogyan viselhető pandora gyöngy?

Különlegesség, egyediség ötvöződik ebben a fűzhető ékszercsodában, melyből biztosan mindenki megtalálja azt, ami személyiséghez, hangulathoz és nem mellesleg öltözködési stílushoz is illeszkedik. Végtelenül összeállítható variációk, szolidabb és feltűnőbb, csillogóbb kivitelezések egyaránt megvalósíthatóak. A szemet gyönyörködtető gömböcskék között az ikonikus csiszolt üveggyöngyök, a varázslatos lámpagyöngyök, a strasszokkal ékesített gömböcskék és a shamballa gyöngyök egyaránt kitűnő választásnak tűnnek. A pandora gyöngy fantasztikusan mutat önállóan felfűzve egy hosszabb lánc végén medálként lógatva, karkötőre fűzve akár magában, akár visszafogottabb gyöngyök az intenzívebb színvilágú feltűnőbb társai mellett egyaránt. Minden gyöngynek története van, mely még egyedibbé teszi.

Számos típusa létezik

A shamballa gyöngyök története tibeti buddhista gondolatokkal szövődik össze, ugyanis úgy tartják a buddhizmus hívei, hogy van egy fantasztikus, ahol föld és ég összeér egymással, ahol nyugalom járja át a levegőt és tisztítja meg a lelket. A shamballa szó jelentése a béke és nyugalom helye. A szemet gyönyörködtető, összhangot és nyugalmat árasztó harmonikus ékszergyöngy innen kapta nevét. A shamballa gyöngyök esetében a színeknek hatalmas szerepük van, minden szín egy külön hangulatot, érzelmet képvisel, gondoljunk csak a kék színre, melyről úgy tartják gyógyulást hoz viselője számára. Ha fehér színű shamballa gyöngyöket fűzünk karkötőnkre az a frissesség, tisztaság és ártatlanság szimbólumaként a megbízható embereket vonzó szerencsekarkötőként funkcionál majd a mondás szerint.

A lámpagyöngyök egyedi mintázata az üveg megolvasztásának fantasztikus eredményeképpen születik. Ettől egytől-egyik minden pandora lámpagyöngy egyedi mintázattal és páratan festéssel teszi ékszerünket szemet gyönyörködtetővé. A különleges készítési technika velencei üvegművesekhez köthető, hiszen ők készítettek először ilyen varázslatos lámpagyöngyöket, bár akkoriban még olajlámpást használtak az olvasztáshoz, amelynek lángjába egy csövön át saját tüdőből fújták. Manapság már kétgázos rendszerben oldják meg, amelyet az olvasztáshoz használt gázégő, a lámpa kever össze és innen is eredeztethető a lámpagyöngy elnevezése.

A strasszos gyöngyök az igazán exkluzív, csillogó különlegességek, melyek az alkalmakkor tovább ragyogják azesemény fényét, a hétköznapokba pedig némi csillogást csempésznek. A strasszos pandora gyöngyök ugyancsak jól mutatnak magukban medálként, mint ahogy egymás mellé fűzve további csillogó gyöngyökkel, vagy visszafogottabb csiszolt üveggyöngyök társaságában.

A csiszolt üveggyöngyök letisztultsága tökéletes alapdarabként bármely karkötőhöz. A visszafogottabb és egyszerűbb alapdarabok kedvelőinek nagy favoritja egy a gyöngytípus, hiszen elsőre nem egy feltűnő darab, mégis minőségi csiszolásának és letisztultságának köszönhetően csak úgy vonzza a tekinteteket. Rengeteg színközül választva kiválóan kombinálhatjuk a gömböcskéket ékszereinken és biztosan megtaláljuk azt, ami öltözékünk tökéletes kiegészítője és illeszkedik személyiségünkhöz, hangulatunkhoz egyaránt.

A mesés pandora gyöngyök között biztosan megtalálható az az egyedi darab, amivel azonosulni tud viselője és kellemes kiegészítőjévé válhat hétköznapjainak és különleges alkalmainak egyaránt.

"Szponzorált cikk"