Család

Vidéken újrakezdeni?

Vidéken újrakezdeni?

Kép forrása: pixabay.com

Napjainkban egyre jobban eluralkodik életünk felett a technika. El sem tudjuk képzelni a mindennapokat telefon, internet nélkül, és még nagyobb a káosz, ha például egy hosszabb áramszünetet kell túlélnünk. Pedig pár évtizede még nem ez volt a természetes.

 

A technológiai forradalom nagymértékben megváltoztatta az ember életét. Felgyorsult a világ, ebben a gyors világban pedig sokan keresnek lehetőséget arra, hogy lelassuljanak, hogy együtt éljenek a természettel. Persze ez nem mindig könnyű, és nem mindig megy minden elsőre, de apró lépésekkel természetközelibbé tehetjük az életünket.

Akik maguknak termelnek

Akik nagyvárosban élnek, nem igen tehetik meg, hogy maguknak termeljék meg a zöldséget, gyümölcsöt, bár erre is vannak kezdeményezések, hisz közösségi kertek már majd mindenhol léteznek. Sokan viszont nagyobb léptékben gondolkodnak és részben a járványhelyzet miatt, úgy döntenek, vidéken folytatják.

Sok ilyen csoport is alakult a közösségi oldalakon, ahol egymással osztják meg tapasztalataikat a vidéken újrakezdők, akik nem csak a növénytermesztésbe, hanem az állattartásba is belekóstolnak. Sok-sok tanulás és tapasztalat kell ahhoz, hogy valaki önellátó legyen. Ez a mai világban persze száz százalékban sosem lehetséges és bizony sok munkával jár, de akik belefogtak, mind azt mondták, hogy megéri. Nem csak azért, mert egészségesebb a magunk által termelt zöldség, gyümölcs, mint a hiperek polcain sorakozó, hanem azért is, mert így újra közel kerülnek a természethez, a saját befektetett munka gyümölcse pedig mindig finomabb.

(LM)