Család

Olcsó dekorációs megoldások, ha unjuk a szoba kinézetét

Olcsó dekorációs megoldások, ha unjuk a szoba kinézetét

Kép forrása: pixabay.com

Mindenkinek az életében eljön az a pillanat, amikor elkezdi unni a lakását. Lehet, hogy már nem szeretjük annyira a festék színét, vagy éppen a bútorokat tartjuk nagyon réginek. Szerencsére nem kell drága beruházásokra gondolnunk, pár ügyesen kiválasztott dekoráció azonnal a segítségünkre lesz.

 

Tükör

Egy hatalmas tükör megváltoztatja a nappali vagy a hálószoba kinézetét. Olyan hatást érhetünk el vele, mintha egy második ablakunk lenne. Nemcsak a természetes fényből lesz több, hanem a tér is nagyobbnak tűnik majd. Tény, hogy a tükrök nem számítanak túl olcsónak, de ha egyszerű kerettel vesszük meg, akkor azt a kedvünk szerint alakíthatjuk.

Lámpák

Egy asztali lámpa szintén nagyon dekoratív szokott lenni, és kevés pénzből kivitelezhető. A kulcs a méret megtalálásban van, nagyon fontos, hogy ne legyen túl kicsi, de túl nagy se. Az általános szabály, hogy a lámpabúra alja ne legyen magasabb egy ülő ember vállánál. Innentől kezdve csak a kedvenc stílusunkat kell kiválasztani. A hagyományos megoldások mellett választhatunk vasból, vagy más fémből készült, girbegörbe lámpát is.

Mélység

Egyszerű és könnyen kivitelezhető dekorációs tipp a mélység. Ezt úgy kell érteni, hogy a kedvenc tárgyainkat úgy rendezzük el, hogy a szoba ne legyen egydimenziós. Tehetünk két képet egymás mögé, esetleg két tükröt csúsztatva, a lényeg, hogy törje meg a sík falakat. Mehet egy takaró a fotelre, pár könyv a polcra, egy hegyes tárgy a tetejükre. A geometriai formák jól felhasználhatóak a mélységadásnál, úgyhogy csak a képzeletünk szabhat határt a térnek.

(LM)