Család

Jön a hideg – játékötletek télre

Jön a hideg – játékötletek télre

Kép forrása: pixabay.com

A tél egyet jelent azzal, hogy a gyerekek nem tudnak az utcán játszani, úgyhogy a szülőknek egyre több játékot kell kitalálniuk, főleg, ha nem akarják a telefon képernyőjét használni. Szerencsére a legkisebbeket könnyebben lefoglalhatjuk, és csak pár extra kiegészítőre lesz hozzá szükség.

 

Ékszerkészítés

A tészta ékszer készítése évtizedek óta divat, az a fontos, hogy üreges legyen. Innentől kezdve a picinek egy zsinórra kell fűznie, amiből gyönyörű nyakláncok készülnek. A gyönggyel ellentétben a legkisebbek is fel tudják fűzni, amit utána kedvünk szerint befesthetünk. Ha pedig a család minden tagjának készít nyakláncot, akkor jó darabig el lesz foglalva.

Hideg-meleg

Másik tipikus megoldás a hideg-meleg játék. Dugjunk el valamit, majd induljon el a szobában, és a hőmérséklettel segítsük az útját. Ha sikeresen megtalálta a tárgyat, akkor utána rajta a sor, és most minket kell irányítania.

Mi van a dobozban?

Félelmetes játék lehet, amikor azt kell kitalálni, hogy mi van a dobozban. Vegyünk egy cipősdobozt, vágjunk rá egy kisebb lyukat, majd tegyünk bele érdekes tárgyakat. A gyerekeknek ki kell tapogatniuk, és ki kell találniuk, hogy mit fognak. Ha vicceskedni akarunk, akkor tehetünk bele gumipókot, vagy más ijesztő állatot, bár mindig figyeljünk a gyerek korára.

Memória

Végül kipróbálhatjuk az interaktív memóriajátékot, amihez szintén nem kell telefon. Tegyünk az asztalra különböző játékokat, amiket a gyerek ismer, és engedjük, hogy jó alaposan megnézze őket. Ezután vegyünk el egyet, rendezzük egy kicsit át, majd meg kell keresniük, hogy mi hiányzik.

(LM)