Család

Házi Túró Rudi recept

Házi Túró Rudi recept

Kép forrása: hevesihirportal.hu

A Túró Rudi – ez az apró, csokiba bújtatott túrócsoda – mára fogalommá vált. Ez a nosztalgiabomba otthon is elkészíthető, ráadásul mesterséges aromák nélkül.

 

Hozzávalók:

A töltelékhez (túrós rész):

  • 500 g tehéntúró (krémes, áttört)

  • 2–3 ek porcukor (ízlés szerint)

  • 1 cs vaníliás cukor vagy ½ rúd vanília belseje

  • 1 citrom reszelt héja

  • 1–2 ek tejföl (csak ha túl száraz a túró)

  • csipet só

A bevonathoz (csoki):

  • 200 g étcsokoládé

  • 2 ek étolaj vagy 1 ek kókuszzsír

Elkészítés

1. A töltelék elkészítése:

  • A túrót villával jól áttörjük vagy botmixerrel krémesítjük.

  • Hozzákeverjük a porcukrot, vaníliát, citromhéjat, sót, és ha kell, egy kis tejfölt is.

  • A masszát betesszük a hűtőbe kb. 30 percre, hogy formázhatóbb legyen.

2. Formázás:

  • A masszából rudakat formázunk (kb. 10-12 cm hosszú, 2-3 cm átmérőjű).

  • Sütőpapírra helyezzük, majd 30 percre betesszük a fagyasztóba, hogy jól megdermedjen.

3. Csokibevonat:

  • A csokoládét gőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk az olajjal vagy kókuszzsírral.

  • A megdermedt rudakat egyesével belemártjuk az olvasztott csokiba, lecsepegtetjük, majd sütőpapírra tesszük.

4. Dermesztés:

  • Hűtőbe tesszük legalább 15-20 percre, amíg a csoki megdermed.

Tipp:

  • Használhatsz ízesített túrót (pl. eperdarabos vagy barackos) vagy egy kis aszalt gyümölcsöt is a töltelékbe.

  • Ha nem akarod kézzel mártani, bevonhatod őket úgy is, hogy egy villa segítségével forgatod meg a csokiban.

 

#recept