Család

Hálószoba berendezési ötletek: ezekre érdemes gondolni

Hálószoba berendezési ötletek: ezekre érdemes gondolni

Kép forrása: pexels.com

Kinek ne lenne fontos a hálószoba berendezése? Itt kezdjük meg a napot és itt is fejezzük be azt. Egy otthonosan kialakított terület segít abban, hogy jót aludjunk, kipihenten ébredjünk, ami pedig valljuk be, az egész napunkra hatással van. Mivel ez az otthonunk egyik, ha nem a legfontosabb helyisége, így nagyon nem mindegy, hogy milyen bútorokkal szereljük fel azt, milyen színűre festjük a falakat, de lényeges kérdés a kiegészítők használata is.

 

Ebben a cikkben hálószoba berendezési ötleteket adunk. Eláruljuk, hogy mire érdemes gondolni és figyelni ezzel kapcsolatban.

 

A szoba stílusának kérdése

Lehet, hogy nem gondolnánk, hogy mennyire meghatározza a napunkat az, hogy milyen bútorokkal vesszük magunkat körbe, pedig ez szinte az egész napunkra hatással van. Minden hálószobában jól jön egy éjjeliszekrény, ahol kényelmesen tárolhatjuk az este vagy reggel olvasott könyvet, a telefont, tabletet, esetleg egy mutatós lámpát. Nagyon kényelmetlen és tulajdonképpen az egész estét tönkre tudja tenni az, ha nincsen egy éjjeliszekrény és egy kislámpa, ami miatt elalvás előtt nem kell felkelni, hiszen ott helyben tudjuk lekapcsolni a fényforrást. Emellett a hálószobai világításhoz az asztali lámpák közt is érdemes szétnézni. Főleg, ha esetleg itt alakítottunk ki egy külön dolgozósarkot, ahol különösen fontos a megfelelő fény mennyisége.

Mindenkinek vannak azonban kedvenc színei, stílusa, kiegészítői, amelyektől jobban érzi magát. Érdemes figyelembe venni ezeket is, amikor az otthonunk ezen részét alakítjuk ki. Amikor tehát a hálószoba berendezése kerül előtérbe, akkor kulcsfontosságú, hogy az tükrözze a személyiségünket, hogy jól érezzünk magunkat benne, jókat tudjunk aludni és kipihenten ébredjünk. Amennyiben a lakás többi részét már berendeztük, csak a hálót szeretnénk egy kicsit feldobni, akkor egyszerű dolgunk van, hiszen a stílus már adott. Ha azonban minden most kerül kialakításra, akkor átfogóbban kell gondolkodni és egy olyan irányzatot keresni, amit az egész otthonunkban szívesen látunk viszont.

 

A hálószoba berendezésének főbb lépései

A stílus kapcsán ugye beszélhetünk rusztikus, romantikus, modern, skandináv, esetleg trópusi kialakításról. Ha már megvan a kedvenc, akkor nincs más hátra, mint végre összeválogatni a hálóba szükséges berendezési tárgyakat, kisebb és nagyobb bútorokat, egyéb kiegészítőket.

A legfőbb szerepe természetesen a hatalmas és kényelmes ágynak lesz, amelynek kiválasztása sok időt emészt fel, azonban ez alapozza meg az egész napunkat, így nagyon nem mindegy, hogy végül mi kerül be a lakásba. Itt nemcsak egy dekorációs tárgyról van szó, hanem bizony arról is, hogy az ágy segít abban, hogy pihentetően alhassunk, hogy a munkában maximálisan teljesíthessünk. A megfelelő alvásminőség kihat a teljesítményre és a közérzetre egyaránt. Emellett a nem megfelelő és kényelmetlen fekhely az egészségünkre is károsan hat, gyakori a gerinc- és hátfájdalom, ami idővel végzetes lehet. Érdemes tehát egy kicsit többet spórolni erre a bútor darabra.

Ahogy említettünk, szükség lesz éjjeliszekrényre is, hiszen esténként biztosan kapóra jön majd egy kis pakoló, amire a könyvet és egyéb apróságokat pakolhatunk. Manapság minden stílusban léteznek mutatós variációk, így senkinek sem okozhat problémát éjjeliszekrényt vásárolni. Nem árt persze a szoba és persze ezzel együtt az ágy stílusához passzolót választani, hogy az enteriőr összhangban maradjon. Nem véletlenül gyakori, hogy az ágyat és az éjjeliszekrényt, sokszor komódot és nagyobb bútorokat szettben árulnak, így tényleg minden passzol egymáshoz.

 

A kiegészítők elhelyezése

A hálószoba berendezésének utolsó lépése a függönyök, lámpák, díszpárnák, polcok, szőnyegek, valamint a képek és persze a zöld növények elhelyezése a térben. A függöny kapcsán szintén fontos az azonos stílus, hiszen ez kiemeli a szoba jellegzetességeit, az egész összképet fel lehet dobni velük.

Ami a lámpákat illeti, egy szép és stílusos csillár, néhány hangulatvilágítás nagyon hangulatossá tudja tenni a csendes estéket. Jöhet továbbá néhány kényelemért és színekért felelős takaró, díszpárna, szőnyeg, ami extra komfortossá teszi a hálószobát. Emellett nem árt pár családi fotó, mutatós kép, amely abban a stílusban készült, amiben a hálószobát is berendeztük.

 

LM